Thursday, 6 October 2011

buat baik kne pijak kepale .. annoying tahu ? grr !

assalamualaikum ...


hye peeps .. okay 1st of all .. sory la sbb update status time maghrib2 cenggini .. bkn nye ape .. now aq tgh saket aty dh x bole nk simpan2 lg .. so sbb aq xd kwn nk bercerite n luah kn ape yg aq rse .. dgn blog je lah aq bole luah kn .. so up to u all lah nk bce ke tidak .. xd pksaan pon .. 


aq jz bg tau ape yg aq rse je .. so hope xd sape yg terase ape yg aq nk update hari ni .. bkn nk mrh/mengate/ngumpat sape2 tp aq jz nk bg tau ketidakpuasan hati aq kt certain people yg "maybe" xd perasaan .. okay mggu ni mmg mggu yg paling paling paling menyakitkan hati aq .. 


let say lah kalo korg dpt assignment or keje yg kne buat dlm group .. sng cite grouping homework lah .. adil ke kalo korg sepatotnye kne buat 4 org tp 3 org je yg siap kn kje tu .. yg sorg lg tu pulak dok heboh lah ckp yg die dh siapkn kje yg ptot die buat sedangkan die x buat ape2 pon ? yg 3 org ni lg matimati lah igt betol die dh siap kn kje tu .. tp bile smpai hari kne submit kje tu bole x tetibe die ckp bnde yg die dh save kt pendrive tu xbole bukak lah ape bagai ?


okay naseb punye lah baek yg 3 org lg tu bole fikir smpai jaoh ke depan yg kot2 sorg tu xkn siapkn kje tu so 3 org tu pon tolong lah buat kn back up kje tu .. bile die kate pendrive die tu kne virus lah rosak lah ape bagai so dgn rela hati yg 3 org ni sebulat suare kate print je back up yg dh siap tu .. bayang kn lah yg 3 org ni sanggop spend tyme smpai mlm sbb nk siap kn kje tu tp yg sorg tu bile di ajak spend tyme sibok lah x bole keluar lah kate nye ..


kalo 3 org tu sanggop korban kn mase study , mkn , enjoy gn kwn2 , spend tyme gn fmily sume .. kdang2 mlm sblom tido je lah bole nmpk muke sume fmily .. tp knp yg sorg tu x bole ? what the probs ? tlg jgn jual ikan sgt .. yg 3 org tu punye lah baik hati list jugak nme yg sorg tu dlm group list .. nseb baek lah KAWAN .. kalo x mmg dh bole remove name yg sorg tu sbb mmg xd pape function pon .. 


sbb duet pon yg sorg ni pon nk berkire .. ape lah salah kn kalo tlg byr kn dlu .. RM9 je pon .. then lpas tu kn bole mintak kt yg lg 3 org ni .. sbb duet tu jugak lah aq jd kurang ajar dgn yg sorg ni .. xnk bayar ckp je lah xnk bayar .. kn senang .. xd lah yg 3 org tercongok cm tiang lampu kt highway LEKAS tu .. then nk ckp aq kurang ajar .. meyh cni aq nk bg tau .. aq xkn kurang ajar kalo xd org yg buat perangai okay .. okay aq tau yg sorg ni tua dr aq .. kire pangkat kakak la .. bkn mksod aq pon kne hormat kaw kalo kaw buat perangai kn ?


so respect to gain respect .. jgn tnye lpas ni knp kami 3 org ni dh x hormat dgn yg sorg ni .. bile buat baik kaw pijak kpale kitorg kn .. so skrg meyh biya kitorg pulak yg buat taik gn kaw .. lantak kaw lah kalo nk kutuk ke ckp blakang pasal kitorg .. sbb kaw tu lg terok dr kitorg .. serupe mcm org tua tp otak mcm budak skolah rendah tahu ? 


so bile ad kje or somethin' yg korg kne buat dlm grouping , makesure tanggungjawab n kerjasama tu ad .. carik org yg betol2  bole buat kje .. jgn carik org yg suke ambik kesempatan yg mcm sorg tu tw .. so agk2 lah kn kalo kaw terbace entry aq ni .. aq harap lah sgt yg kaw tu bole berubah okay ? jgn nk ambik kesempatan dlm kesempitan .. what goes around comes around .. skrg kaw bole senyum smpai telinge .. tp tgok lah nty bole x kaw nk success mcm mane org laen success .. mmg kecewa x berkesudahan .. xd niat nk mengutuk/mengate .. cume luahan ketidakpuasanhati aq je .. 


k bai !
By : Deesya Javier's

0 comments:

Post a Comment

Hyehye . Deesya Javier's Here !

nak komen ?? bole je ..

banyak2 pon takpe :)