Monday, 19 December 2011

quit w0rk c0nt studies ! jyeahhh :)




Assalamualaikum ,,

hallamek !! sedar x sedar lah kn rupe nye dh 4 belas hari deesya x update entry kn ,, rindu sgt2 0kay ! ni sume gare2 hilang f0n punye pasal ,, after that incident , 1 week straight deesya kje full time ,, sbb nk hilang kn kenangan gn f0n yg hilang tu ,, but ,, mate sembap+bengkak+merah sbb x ckup td0 ,, padan muke deesya kn ? hehh -,- wateva 0kay , awak kesah ? xkn ? then 0kay !

0kay2 here we g0 ,, keep quiet plz ,, #jz kiddin` :) 0ryte ,, act sabtu yg lepas hari tu kn ,, that mean last week r kn ,, tu kire last day deesya kje gn uncle deesya kt pavi tu , 0fc la if nk quit kje tu msty r sedeh ryte ? but at the same tyme im happy 0kay ! haha ,, y ? sbb xd r nk kne keje lg , td0 lmbt , balik lmbt , mkn x tentu mase ,, kn ? anyway this is amazing experience i ever had in the w0rld u kn0w ! idk h0w t0 say but what cn i tell u guys if i x kje gn uncle , i xtahu ape tu SABAR ,, dgn mane perangai2 yg kurang ajar pak2 arab , 0mputih yg gatal+mengenyam ,, byk lg haihhh ! if nk list nty mmg x terbace r kn ,, mmg byk sgt attitude2 pelik manusie kt dunie ni ,, laen 0rg laen ragam ryte ? that is y i ckp tu sume mmg sgt2 mencabar kesabaran diri n m0st imp0rtant thing is IMAN 0kay ,, if kurang beriman i rase mmg dh b0le gad0h r tu kn ? hahah ,, s0 skrg limit kesabaran deesya dh meningkat 0kay ! cewahhhh ! hahah ,, bytheway ,, i wanna say a big thanks t0 manager , c0-manager , manager 0n duty , chief cashier , ass chief cashier , 0n helper chief cashier , all head department , all supervis0r department n all staff ,, thanks sbb dh ajar deesya mcm2 keje yg agk pelik deesya x penah buat bef0re this ,, dr kje dlm 0ffice smpai lah kje memunggah st0k kt belakang ,, #k0rg igt deesya xb0le buat kje 0rg laki ke ? b0le tau ! :) haha ,,

nk cite byk hal keje p0n x b0le jugak ,, ni nk cite hal hari ni ,, td g rgister sem baru ,, `sem baru , azam baru , baju baru , kasut baru , sume nk baru !` hahah ,, tu trademark bru utk sem 4 ni ,, well semenjak dpt p0inter 4 flat kn ,, tu yg ter0ver ckit ,, sume nye nk baru ,, kaw ade ? xd diam 0kay ! :) schedule n0t bad r ,, but mcm pack n struggle r pulak ,, byk heavy subject w0ahhh ! ha kn ! baru sedar kn yg skrg ni rupenye dh sem 4 ,, mmg byk r heavy subject nye ! 0kay mmg suke ! hehh -,- act r kn , x ser0n0k 0h start sem tgh2 bulan 12 ni ,, mcm pelik p0n ad ,, knp r x buat bulan 1 je kn ? bru r ad feeling ckit ,, hahah ,, cerewet gile deesya ni kn ,, kaw kesah ? haha ,,

0kay ,, n0w tired damn much ! wanna rest a l0t babes ! hee ,,
see ya in my next entry ! watch 0ut guys !
k bai !

By : Deesya Javier's

Sunday, 4 December 2011

pencuri yang mencuri dan menipu ! MALANG OH MALANG !

assalamualaikum ..


okay tarik nafas dalam2 .. wat cool watlek .. lpas puas membaby,memantat,memukimak,membodoh,membengong dan membangangkan pencurik yg menipu .. dgn keadaan mate sembap+bengkak sbb terlampau byk keluar kn air mate .. smpai kering kot air mate ni .. sbb ape ? ha ni yg nk cite ape jd hri ni okay 3/12/2011 .. sbb hri ni punye pasal habes rosak sume plan yg dh di-plan-kn .. plan ape ? ad lah mane bole bg tau .. over pulak kn sume  nk bg tau kt sesawang belog ni .. okay now my mood seems serious .. no more joking kidding n what so ever tu .. even pon tgh xd mood skrg ni aq tetap jugak nk update entry sbb tgh pns hati/sedih/bengang/geram okay ..


oryte here we go .. okay hari ni kne keje shift pg .. so 8.30 am dh gerak dr uma gn uncle lah .. around 9 am smpai .. so terfikir pulak time tu awal lg , ape lg pegi lah toilet gn salah sorg staff .. motif ? bkn make up okay .. ofc lah nk buang sisa2 toksik yg ad dlm perot kn .. ntah mcm mane bole x perasan .. mase keluar toilet tu baru perasan yg hp xd dlm poket n dlm handbag .. menggelabah patah balik g toilet nk carik hp .. kalo 1 xpe .. ni 2 bijik weyh ! 


igt kn selamat lah kn hp tu .. rupenye skjp je bole lesap ! mmg tyme tu aq tros menanges .. sbb dh xbole nk fkir ape2 , aq pn tros lah g office uncle bg tau hp aq ilang .. then uncle pon call no aq gune no die .. but no answer at all ! tyme tu mate dh bengkak .. sbb dh xd choice .. aq trpkse call ddy bg tau yg hp aq ilang .. mase telepon tu pon ckp tergagap2 sbb takot kne mrh punye pasal smpai kn uncle yg tlg ckp kn .. lpas ddy tau , ddy tros call no aq .. mule2 mmg org tu x angkt .. tetibe ad org jwb .. die kate die lah yg jmpe hp tu .. die kate name die catrine s/visor dkat tangs level 2 pavilion .. ddy tros dtg pavi .. then ddy tggu kt tgkt 2 ..


naseb baek lah ddy x marah hp aq ilang .. aq menanges bkn sbb ape .. sbb kalo ilang sebijik xpe lg .. ni sekali 2 ilang .. gile lah weyh ! mcm ilang nyawe kaw ! then tros gerak g tangs level 2 .. kitorg pon tros lah pegi kt customer service counter tanye ad x org yg name catrine tu .. then org tu ckp xd langsong s/visor or staff yg name catrine ! perghhh ! bulat2 gua kne tipu beb ! funtart okay ! -.- mmg aq tros menanges je time tu x benti2 smpai naek melecet mate aq ni ha .. yg si pencurik ni pon knp lah tyme2 dh nk bukak sem nk curik hp aq ? tau x byk lg bnde yg aq nk buat gune duet ? bkn utk beli hp je ! grrrr >.<


tu lah yg di namekn pencurik yg menipu ! dh lah mencurik , menipu lak tu .. dasar otak sempit ! ape dh desperate sgt ke smpai x mmpu nk beli hp ha ? harap je kje kt pavi tp habuk pon xdak ! boddo ! tolong lah pulang kn hp tu .. even kaw xnk pulang kn pon bg je lah sim kad tu .. aq syg doh ! dr zaman sekolah dulu punye tu aq gune .. byk contact aq dlm tu .. :( xtau lah ni kali ke bp dh hp aq ilang .. agk2 kalo xnk pkai hp bole x ? bole tu mmg bole .. paling2 pon bole tahan smggu je .. lpas tu menggelupur carik hp balik sbb xdpt nk cntct gn org kn ..  


ni pon aq x tw lah nk ckp ape .. awak yg mencurik dan menipu tu , awak tu dh lah islam .. awk igt berkat ke kalo gune brg curik ni ? kalo lah awk trade-in pon then ambik duet tu .. nty perot awk jugak yg buncit .. kalo awk gune hp tu pon awk igt bole tahan lame ke dgn hp curik tu ? xpe lah awk .. sy harap awak selamat dunie akhirat okay ! btw aq rndu gile kt BLACKBERRY 9800 TORCH n SAMSUNG GALAXY ACE S5830 !! gonna miss my phone forever ! :(




hp yg aq beli gune duet aq sndri :(


present dr daddy .. im sorry cz im careless :(


so .. to all my brothers , sis-in-law , uncle , aunty , boyfie , gurlfie , n who ever those who know me .. sorry okay sbb xdpt contact u all sume .. n wt sementare ni i x gune hp .. otak pon ngah serabot fkir cmne nk beli hp baru .. gn lappy x elok lg ..duetduetduet ! mane nk carik ?! hmm .. ni sume sbb kaw careless lah deesya ! next tyme always alert okay ! anyway really miss my super hero damn much ! sorry idk how to cntct u :( really miss you so much ! 
By : Deesya Javier's