Tuesday, 29 November 2011

gaji oh gaji :)

assalamualaikum ..


hye peeps ! hallamekkkk .. lame gile gua x update entry ! #apahal jakon sgt ni kn ? hahaha .. well .. penangan bz kne keje kn .. hamekaww ! -.- wateve lah okay .. mulenye fkir nk update entry mlm td .. di sbb kn keadaan yg memakse kne lah update hari ni .. muehehe .. mlm td sbb pnat yg terlampau , ngntok gile babeng dgn mood yg mcm taik .. hadoiii .. mmg x lah kn nk update ape bagai .. so mndi tros tydo .. terbaik ! :)


okay .. actually lah kn .. dr smlm lg asyk gelak sorg2 .. ha kn ? kaw dh knp deesya ? nk mmpos ke ? mmpos x mmpos jugak lah kn .. mane xnk senyum kalo gaji dh masok lah awok ! hahaha .. okay smlm kje shift ptg .. so kul 11 lbeh cm tu smpai lah ke destinasi yg spatotnye .. smpai2 je mr. manager a.k.a uncle trsayang ckp .. " dik .. nty g check acc tgok gaji dh msok ke blom .. uncle dh suruh hr msok kn hari ni xpyh nk hold smggu .. mcm lmbt sgt je kn .. " (tyme tu dlm bilik manager lah kn .. kalo x, xd nye nk pggil adk ape bagai .. hahaha ) ..


dgr je cm tu .. ape lg lpas punch card tros g atm nk check gaji masok ke x .. haha .. berlari jugak lah tyme nk g atm tu .. dlm hati dh asyk ckp ' mintak2 lah gaji dh msok , mintak2 lah gaji dh masok ' haha .. pon bole kn .. :) check punye check .. hmm .. rupenye mmg btol dh msok lah weyh ! ohyeahhhhh !! time tu mmg tros senyum smpai telinge okay .. jmpe uncle tros ckp " okay thnx bos sbb gaji dh msok ! " .. uncle tros ckp " anak buah aq ni dh gile sbb dpt gaji .. " hahah .. pon bole uncle .. anyway tq sbb dh msok kn gaji awal okay ? iloveyou .. :) bile kire2 balik .. tu baru je dpt yg basic .. blom plus yg OT , att allowance n etc .. agak masyukk lah jugak kn .. hahah .. sukesukesuke !


bile ckp je pasal gaji ni .. mcm x cye pulak dh sbln lah jugak keje .. mcm skjp je sgt .. pejam celik pejam celik , kurang dr 3 mggu lg dh nk start sem baru .. mcm cpt je mase jln .. btw .. ad faedah jugak kje tyme cuti ni dr wt kje yg ntah pehape kt luar tu kn .. dr berhabes duet baek buat duet .. :) haha .. at least dpt jugak blaja somethin' yg kite x tau smpai jd pro .. ehem .. #perasan lah pulak kn ? hahha ..


nk gebang pnjg2 pon x bole .. got to go ryte now .. nk mndi then kne mendobi pulak .. lpas tu nk lpak2 g mkn mlm kang .. esok kne kje full pulak .. xpe carik duet lbeh sblm benti keje .. hahah ..


see ya !


k bai !
By : Deesya Javier's

Sunday, 20 November 2011

20 11 20 11

assalamualaikum ..


hallamekkkkk ! seminggu beb gua x update entry ! haha .. apahal lak bajet nk gempak je ni kn .. xd lah gempak mane pon kalo update entry pn gune pc zaman batu ni .. astaghfirullahalazim x reti bersyukur lah kaw ni deesya .. kire bagos lah ad jugak menatang yg bole nk update entry belog yg dh bersawang berkeladak bagai ni ha .. alhamdulillah .. :) haha sengaje je wt intro yg x lawak ni ha .. #tu pon nk kecoh kn ? haha .. okay done !


okay sedar x sedar lah jugak kn rupe nye dh dua puluh hari bulan sebelas tahun dua ribu sebelas lah kan .. mesty ad yg nikah lah tunang lah ape bagai kn .. sweet jek kn .. btw .. cantik ke tarikh tu ? #11 11 11 pn kate tu tarikh cntik .. ofc lah cntik tarikh tu tp bole jd x cntik jugak kalo xd jd ape2 yg menarik time tarikh tu kn ? mcm tuan tanah ni jugak lah .. hari ni kne kje pg pulak kn #terase diri ni mcm nepal sbb sbtu ahd pn kne keje haha .. so redha je lah nk wt cemane kn .. so tyme pg yg agak bute dan rmai org tgh membute lg dh smpai kt tmpt kje .. hadoi ntah knp malang nye lah hari ni dgn mane kaki saket , badmood tetibe yg paling x bole tahan saket pinggang sbb terlanggar bucu meja kabinet .. tuhan je lah tahu saket die cemane kn .. naseb lah labu :( nmpk sgt tarikh hari ni mmg sgt malang ! anyway tu sume cume sekadar tarikh xd kne mengene dgn yg hidup atau pun yg mati okay ? haha .. tetibe pulak kn ? #adesukeadehati,sukahatigualahkan :)


oryte act mmg xd motif pn nk update entry mlm ni .. title pn dh cm cibai .. xd kne mengene pon .. hahah .. kalo ikot kn mmg byk sgt bnde nk cite .. tp kalo cite dlm blog ni mmg smpai ke tulat pon x habes .. so x pyh lah cite .. bkn ad org nk bce pon .. well kite ni bkn nye hotsetap (hot stuff) cm korg sume .. followers smpai beratus2 beribu2 berjuta2 .. bp kerat je lah followers kite ni ha nye pon .. x kesah lah .. bgos jugak kalo x ramai followers ni .. kalo x nty ad je lah yg nk di kritik/kutuk , nk di ckp belakang n etc. .. korg pon ad mulot kn so ckp lah ape korg suke okay .. nk kutuk ? kesah pulak aq ? haha .. korg pon ad hati kn ? so jgn saket hati kalo aq pon buat bnde yg same cmne korg buat okay ? boleh ? fair kn ?  so utk kepuasan hati bersame kite buat je lah hal kite jgn sibok hal org okay .. jgn jge tepi kain org .. :)


so rase nye aq dh menggebang terlalu jauh smpai ke awan .. haha .. so cukop lah smpai sini je pon .. esok pon kne kje .. full pulak tu .. padan muke aq ! huh ! tp xpe lpas ni pon dh nk benti kje .. x sabar ! hahaha .. anyway thnx dkat stalkers2 yg dh memenuh kn shoutbox gua tu okay :) sory kalo x terbalas , x terbace , n sume nye yang x ter .. okay ? hahaha ..


k bai !
By : Deesya Javier's

Sunday, 13 November 2011

perubahan drastik

assalamualaikum ..


hye bloggers ! hallamekkk dh 5 hari x update entry kn .. jgn nk kabot sgt lah kn .. bru 5 hari bkn 5 bln pon haih .. 1st reason yg pling munasabah yg menyebabkan x dpt nk update entry sbb terlampau bz then hari2 lah balik memalam bute .. 2nd sbb lappy pecah :( .. mcm hare je .. mmg byk lah duet banker nk g hntr repair lg kn .. mentang2 lah kite ni bz keje bagai .. habes bilik kne pecah msok gn nephew n niece kn .. mmg pdan muke lah kn ntah mane yg pecah yg rosak ape bagai sume .. act xd kne mengene pn dgn title hari ni okay ..


here we go .. okay xtau la nk starting cemane .. xpe lah as long as u all phm sudah la okay .. semenjak dua tiga empat menjak ni lah x tau lah knp hati ni makin jd sensitip sgt .. smpai kn sume org pon tegur " knp gn u ni ? skrg ni nk bgurau pn dh x bole dh ? " act i pn x tau knp i jd cm tu .. pantang brgurau je msty je jd serius tetibe .. padahal diri sndri pn x suke nk serius .. maybe sbb pnat kje kot .. tmbh pulak x ckop tido lg .. mmg ptot lah jd cm tu pn kn ..


lg 1 yg pling terok is my ego .. astaga ! sumpah terok gile pig ! kalah kot ego lelaki .. ad sbb pn knp jd cm tu .. kalo x , xd nye tetibe nk ego menggunung cenggitu kn .. sekali org saket kn hati i seribu kali i akan blas balik sbb i ni pendendam .. u tanye soklan yg menyakit kn hati i jwb lg boleh menyakitkn hati u okay .. mmg bgos lah .. esok anny dgn my super hero tyme2 ni jugak lah nk gadoh bagai .. tggu je lah ape jd besok .. redha je lah ape yg nk jd pn ..


n 1 more thing jgn tnye knp kalo skrg perangai i dh berubah okay .. bile nk berubah ad je yg x suke lah ape lah .. tp bile nk jd cm perangai dlu pon x suke jugak .. dh x tau lah nk jd cmne lg .. buat tu x dpt terime .. buat ni pon kne mrh .. ad je lah yg slh .. yaa .. maybe i ni jual ikan .. tu lah jd cenggitu .. its okay lah .. anyway .. ad pulak yg bertanye kn pasal entry "dating dgn kekasih lame" tu .. nk tau sape eddy a.k.a abg pnjg ? act nme die junaidy okay .. die hot setap kt bukit bintang .. dh bole lah carik sndri ye .. 


so maaf lah kt sesape yg terase hati dgn i okay .. emosi x berape nk stabil lah pulak skrg ni .. ntah mane yg kene mrh kene maki lah .. maaf okay .. x sengaje :( mmg i pn x tau knp i bole berubah jd cmni .. sgt terok ni ! maaf okay .. nk cite pnjg pn x bole .. mate dh mintak tido ni .. so esok kalo nk jmpe meh la dtg matsuri tgkt 6 pavilion okay .. n important information utk u all x kire lelaki/perempuan .. bile g pavilion tu hati2 dgn pak arab okay .. last 2 days ad org dh kne samun n 1 kedai kt pavi tu duet kne curik .. so tke care .. 


see in next entry ..
k bai !
By : Deesya Javier's

Tuesday, 8 November 2011

dating dengan kekasih lame :)

assalamualaikum ..


hye peeps ! watcha duin' guys ? 1st of all i nk minx maaf sbb xdpt nk update new story .. well bz kje kn .. so cmne rye korg ? best x ? msty dpt byk dging korban kn ? huntong lah korg dpt rye .. tuan tanah ni sebok kne keje .. full day lak tu .. terase diri ni cm nepal lak kn ..  x kesah lah asal kn gaji dpt triple sudeh .. lpas gak wat tmbang balik nty kn .. ad lah extra jugak bole lah nk shoping ke ape ke kn ..




okay here we go .. last nyte tyme otw nk balik uma .. bru balik kje lah mkne nye kn .. terserempak pulak gn kekasih lame .. haha .. tetibe je mamat ni tegur " hye u ! sombong skrg kn smpai xnk tegur i langsong? " dlm hati i tyme tu " apahal lak mamat ni tetibe je tegur aq ni ? aq xkenal pon die .. " then i pon tnye lah die .. " u ni sape ek ? knp u knal i tp i xknal u ? " haha .. tros lah mule nk borak pnjg chit-chat bagai kn .. borak punye borak baru lah teringat rupenye die tu kekasih monyet tyme zaman sekolah dulu .. hahaha :)


hadoiiii .. malu lah jugak smlm kn bile teringat cite yg dh berkurun lame zaman jahiliyah dulu .. yela cemane pulak nk cam org kalo skrg dh jd hot stuff kn .. rmbut pacak muke kacak .. totally transform dr zaman jahiliyah dulu yg selekeh serabai compang-camping kn .. haha .. borak punye borak tau2 je dh kul 12 mlm so ape lg xkn x reti2 nk balik pulak kn .. ofc lah reti okay ! haha .. then pg td die pulak ajak dating .. ber-2 je xbole ad org ke-3 or ke-10 .. haha .. i pon okay je lah .. kul 8 pg die dh telepon suh mndi siap2 sume .. i pon dgn excited bgon lah kn .. terharu pulak ad org kjut kn pg2 .. hahah .. around 10 am die dtg amek kt uma ..


bile pg msty lah kne bek1st dlu ryte ? so die blnje mkn mc d kt kajang sbb nk amek brg die kt uma kwn die .. then tros gerak g alamanda sbb die nk shoping (tu lah tmpt 1st date kitorg act) .. i pon cuci mate je lah mmpu .. haha .. dh beli ape sume die pon ajak lah g low yat sbb nk repair hp die yg terencat kate nye .. hahaha .. then sempat gak lah g jenjalan kt sg. wang skjps sementare nk tggu hp tu siap kn .. kul 2 lbeh cm tu bru lah g amek hp die pstu tros g mkn lg .. hahaha .. dh mkn ape bagai masing2 pon dh penat .. ape lg balik uma lah ..


honestly lah kn .. mmg best tw dpt dating gn kekasih lame ni .. kelakar bile teringat cite2 zaman sekolah dulu .. tyme org pnggil budak hingusan .. haha .. mmg lawak .. btw thnx eddy a.k.a abg pnjg sbb blnje mkn n beli kn bju .. hahah .. 1 sen pon duet i x keluar hari ni .. so kalo sape2 rse die tu ex i dh bole lah ajak dating okay .. bole kenang cite2 lame dulu kn .. hahah .. tu pon kalo nk lah kn .. :) okay lah nk cite byk pon xbole .. i pon ad kje nk kne settle kn .. ad hal lg .. bz kalah kn agong lah pulak kn .. hahaha .. so see in my next entry okay !  hve a nice day peeps ! :)


k bai !


p/s : sape2 nk jmpe aq meh dtg kt pavillion .. bole naek tgkt 6 ad kdai yg jual brg2 jepun kt ctu xpn kt 1st floor dpn kdai mkn shanghai n sblh guardian .. kalo nk lg afdal tyme lunch boleh g kt nz curry house sbb ctu je lah yg mmpu .. hahah .. cpt2 sblom beta berangkat .. jyeahhhhh :) 
By : Deesya Javier's

Sunday, 6 November 2011

memang dah bole jadi nepal

assalamualaikum ..


salam aidiladha to all muslim n for sure for all bloggers (mood : sedeh dgr takbir) .. alhamdulillah dpt smbut rye haji lg tahun ni .. pd pkcik , makcik , atok , nenek n especially for my granny yg tgh buat haji tu hope dpt buat haji yg mabrur n slmt balik dgn slmt .. amin ~


okay .. act mmg tgh pnat sesangat yg teramat lah sgt .. well asyk kne kje shift ptg n full je .. pegi ptg balik tgh mlm bute .. eh mmg suke lah tu kn .. xkesah lah .. dh mcm nepal pon ad jugak ni .. mane x nye .. sabtu ahad pon kne keje .. ni pulak esok nk rye kn .. esok ? eh hari ni la kn .. ha pon still kne kje jugak .. org laen sume tgh sebok kemas uma lah masak lah .. syok lah kn .. xpyh nk jd nepal cm kite ni ha .. :(


but its okay lah .. gaji pon triple .. dpt lah jugak nk sare diri yg serba kekurangan ni .. btw ni lah 1st tyme x dpt nk g shopping sesame kt pasar pg gn fmily , kemas umah gn bibik , masak rmai2 kt dapo , bersih kn 1 uma yg pnoh gn habok tu , keluarkn pinggan mangkok yg dlm cabinet yg dh bole jd perhiasan berkurun lamenye x keluar dr cabinet .. hadoii .. terase btol lah .. ni bru rye haji .. xpe la smbot rye haji gn guard2 nepal kt pavilion tu pon jd lah .. dpt jugak smbot kn .. hahaha ..


so mood pon x bp nk okay skang ni .. otak serabot kepale tension rase cm nk hentak kt dinding pon ad .. so smpai cni je kot nk cite entry pasal nepal ni .. ni kot entry pling pendek yg pnah tercipte .. agak nye lah .. xkesah lah .. so have a nice eid guys .. huntong lah kn sume dpt tgok lembu kne korban bagai .. kite ni jd nepal je mmpu .. hahah ..


k bai !
By : Deesya Javier's

Tuesday, 1 November 2011

~ off day ~

assalamualaikum ..


hallamekkkk ! welcome November n good bye October .. mcm dh lme je x update entry .. lame x lame jugak lah .. tp mmg terase lame lah tu .. berhabuk bersawang dh kot belog ni .. tp naseb baek lah ade si Fiqah Gendut .. haha .. tkjot jugak lah tetibe je bukak blog ni dh jd laen kn .. rjin btol nk meng-edit blog yg cm harem ni kn .. btw thnx syg .. cntik ! :) 


since hari ni off day .. so hari ni lah nk settle kn mcm2 misi .. misi ape ? misi men-dobi , ber-belog , ber-muke buku , ber-twitter n ber-mcm2 lg lah .. hahha .. seriously pnat yg teramat sgt .. ni lah padah nye nk sgt kn kje .. ha hambek kaw deesya ! padan muke .. hari2 lah kne balik lmbt .. mane x lmbt kalo kne dok tang cashier .. kne tlg budak2 cashier kire duet bagai .. dgn mane yg short lah over lah .. mmpos nk kne kire dr awal balik kn .. gile lah .. serabot otak ni .. 


so schedule pon dpt .. arrangement by mr. manager merangkap uncle tersayang .. hahaha .. sgt kejam sbb sengaje bg off day hari selase okay .. uncle terbaek .. :) rye haji pon kne kje jugak .. pon bole lah sbb gaji triple  .. terbaek ! lpas ni dh xnk dok tang cashiering lg .. nk jd kakak buah pulak .. bak kate security nepal kt ctu .. haha .. sng je pon kje nye .. timbang buah , susun buah tu je lah .. sng kn ? balik pon xd lah lewat mlm .. pling lmbt pon kul 10 je .. tu pon kalo OT la .. kalo lah rjin nk OT kn .. hahah ..


act x lame lg pn dh nk balik brunei .. jz tggu mse nk berhambus je ni .. haha .. well dok lame2 kt cni pon x bole jugak .. ad yg nk mendengki lah .. jelez ape bagai sume .. ape yg nk di dengki kn pn x tau lah .. ad je la kesalahan yg nk di cari kn .. but its okay .. x kesah lah kn .. tu sume karma .. saba deesya .. tu sume dugaan .. smpai kn pak guard kt ctu sound " kaw igt ni tmpt kje pkcik kaw ? " wah wah .. mentang2 lah badan besar , gagah lah kate nye .. ape org ckp tu .. bonzer eh ? ha tu lah kot .. meh cni bang .. fyi mmg tu tmpt kje pkcik aq pon .. apasal ? x puas hati ? bos kaw pkcik aq lah ! pantek lah kaw ! kn dh kne pecat dlm mse 24 hours .. haha .. suke nye aq ! x gune pon ad guard cm kaw yg mkn gaji bute ! tido je lah yg kaw tau kn ! boddos !


ha ni marah btol kn ? yes exactly aq mrh .. aq x carik pasal gn org so jgn lah nk carik pasal gn aq .. sekali kaw buat aq diam .. tp kalo dh berkali2 sendiri tanggong lah .. chill deesya .. watlek je .. x pyh lyn org cenggitu kn .. lantak lah die .. stop dgn cite2 yg memanas kn jiwe dan rage tu .. so now nk bg tau yg aq rndu dkat tetttt ! nk ckp bf lah tu kn ? bkn lah .. rndu dkat gegirl Fiqah dgn Bulan .. rndu dh x dpt nk bergosip same2 .. sory lah gegirl .. now im bz .. but its okay .. jz wait for a few weeks .. then im free .. yeahhhh ! :) miss u alot gegirl !


mls nk type pepanjang .. pnat suda ni .. hahah .. nk rilex tenang kn jiwe n rage .. so sorry lah kt sape2 yg send text , calling n bbm tu  .. bkn sengaje xnk rep or pick up call .. tp btol2 xd mase dgn bnde2 tu sume .. if ad mse i rep all that okay .. so see ya !


k bai !
By : Deesya Javier's