Thursday, 1 November 2012

welcome back!!

Assalamualaikum..
jyeahhhh! lama gila tak kemas2, singgah2, jenguk2 blog ni. habis bersawang :) haha! last update early of July. dgn home page yg dh jd entah apa2. agak pening di situ. btw it seems like my follower getting decrease :'( but its okay. hak masing2. siapa juga yg nk follow blog yg x ter-update, ye tak? hehe. *terasa janggal pulak mcm tak pernah update stories :) *

anyway, welcome back november! my wish for this november, wishes for a happy life, success future and long  live a life. InsyaAllah. Amin. alright, kalau lah nk dicerita kan al kisah hidup sepanjang ketiadaan update stories ni, mmg panjang ceritanya. kalau nk di ringkaskan nanti terus habis ceritanya. okay sengaja bergurau :)

well, act started of July tu dh mmg busy (busy mcm mengalahkan menteri2). busy apa? ofc lah dgn study. kelas hari2 start 8 a.m then habis mesti ptg. paling awal pun habis 2.30 p.m. but then alhamdulillah now tgh break semester. tak ada lah lama mana pun cuti. 3rd Dec dh start praktikal. bersyukur lah jugak sbb ada cuti sbb nya kepala ni mcm nk pecah otak mcm nk bocor. sbb apa? sbb sem lps semuanya killer subject! so tak berharap sgt semester lps boleh dpt dekan lg. dpt pass pun alhamdulillah. so for the next, InsyaAllah praktikal will be at Johor! (depends on situation) :D so itu lah al kisah nya sepanjang 4 bln belajar yg terasa bagai 4 tahun. mihmihmih ^,^v

rasanya sampai sini dulu je kot nk cerita. kalau ada masa akan di-update lg al kisah hidup sepanjang ketiadaan diri di dashboard2 anda semua :)

good night fellas! have a nice day ahead! ~"."~



By : Deesya Javier's

Tuesday, 10 July 2012

random

Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain't where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain't you. You're better than that!

* I forgive, I forget and I move on. I don't need a man to rectify my existence. The most profound relationship we'll ever have is the one with ourselves. Thats it! *
# Talk To Myself #
-> Daddy's said : "Don't cry for a man who's left you, the next one may fall for your smile."


By : Deesya Javier's

Monday, 30 April 2012

30th --> 4 month

I hope you find all the dreams you're looking for 
and so much more 
I hope you find a new love to keep you warm 
and make you strong .

I hope you lose all the pain 
yes you were right 
it was insane .

And I hope you find a way 
to hide your scars 
but at least your not behind these bars .

I hope you find one day 
a memory of love for me 
just a memory of love for me.

Sincerely,
ME

-There lots of our memory last 4 months. You're a loss I can't replace. It's a keeping for the lonely since the day that you were gone. Time will never change the things you told me. And your memory lives on.-

By : Deesya Javier's

Thursday, 19 April 2012

19th


I swear once
My love is always true if
still attached to the feeling that
when love came to me..

all come true when you stop
warm love for the faithful to miss..

Longing.. 
will not disappear
always guess right
I cant afford to avoid..

You give what I'd done
I bind you in love
faithful accompanied me in this life currently receiving..

I never expect
others come caress my love
I will always survive
hold your love in my soul...


By : Deesya Javier's

Saturday, 14 April 2012

14th


All is mine but nothing owned, nothing owned for memory, and mine only while I look..
A memory is what is left when something happens and does not completely unhappen..
Time and memory are true artists, they remould reality nearer to the heart's desire..
History takes time.. History makes memory..

By : Deesya Javier's

Saturday, 31 March 2012

憧れ

When I miss u, I re-read our old conversations and smile like an idiot..
If I text u, it means I miss u. If I don't text u, it just means I'm waiting for u to miss me..
I miss u, but I'm trying not to care. I love u, but I'm trying not to show. I want u, but what can I do when u are not even mine?
I miss u so much. Hope wherever u are, you're happy..

Take Note : I miss you doesn't always mean I want you back, sometimes it only means you crossed my mind and I hope you're doing fine..

Sincere,
I'm the one who missing you.





By : Deesya Javier's

Friday, 16 March 2012

Muhasabah Diri

Assalamualaikum..
nak cakap...tapi x perlu cakap...
cukuplah Allah sahaja yang mengetahui....
cukuplah Allah bagiku....
cinta,rindu,suka,duka,benci,sedih,tawa,riang,baik dan buruk...
letak kan Allah dihadapan....
pasti tenang menyapa kemudian...
sakit yang aku rasa biar jadi penawar dosa-dosa kecil aku..
teringat semua yang Kau beri untuk aku
ampuni khilaf dan salah selama ini..
Ya Allah..kuatkan aku..
lindungi aku dari putus asa atas segala ujian-Mu..
jika aku harus mati,pertemukan aku dengan-Mu..

Sincere.
-Anonymous-

By : Deesya Javier's

Friday, 9 March 2012

who are you to judge people??

Assalamualaikum..

kadang-kadang tak faham dgn cara pemikiran segelintir umat manusia..suka assume macam-macam..tapi tak apa..itu norma dlm kehidupan saban hari..semua org ada prinsip diri..okay REPEAT semua orang *TakeNote..as a human being,im a normal person nor an unextraordinary people..for me what u give u get back..so mana ada org dlm dunia yg tak buat salah..kalau dh namanya manusia mmg tak lari dr buat salah..but then,manusia ni mmg suka assume macam-macam..as what who i am,i'm okay with all that..condemn as much as u can..cuz i believe once u get tired u'll shut ur mouth..whatever i do nor i did,i've my own reasons..i ada sebab knp tak nak cerita dgn org..siapa yg betul-betul knl je tahu apa yg i buat and knp i buat mcm tu..the awkward moment bila i di perbodohkan and terasa bodoh bila tak tahu diri diperbodohkan..tu lah namanya dugaan..ape pun dugaan yg dtg tu adalah dr kesilapan yg pernah kita buat dulu..so i'll sincere accept that..i got the lesson from my mistakes..and what i give i get back..learn to be more better then before..i've learned..

TakeNote:word of mouth can make u suffer..so behave ur word..
*As I live in the world not to entertain everyone..
Sincere, 
 the one who got the lessons.

By : Deesya Javier's

Monday, 5 March 2012

comel~ :)


Assalamualaikum..

whats up guys? okay xd apa yg menarik nk dicerita kan actually..just nk bg tahu apa yang jadi ptg td..gambar yang kat atas tu bukan pakwe atay boipreng siapa2..cuma tu anak kepada abang tuan tanah..nama dia panjang sgt just nak singkat kan kami panggil fitri..ptg td tiba2 dia tanya :

fitri : auntie..jum teman fit g beli hadiah..boleh x?
me : hadiah?utk sape pulak ni?hari lain xboleh ke?auntie buzy lah..
fitri : aiseymennnnnnn (nada panjang)..xkn auntie lupa? kan minggu ni uncle aril nk kahwin?
me : are you sure this week? (thinking and blur) -.-''
fitri : acuuuuuu..hari ni kan dh 5 hb...uncle kahwin 11 hb..acu ni nyanyuk ke?ke stress sgt smpai dh hilang ingatan? (budak ni dh boleh buat gaduh..ayat makan dlm tu...)
me : lah yeke? hari ni dh 5hb men! okay jom pergi skrg! acu pn x beli apa2 lg.. HAHAHA..
fitri : tp kn acuuuuuuuuu.. (muncung dia mcm itik time tu)
me : dh knp pulak ni?
fitri : bajet fit x banyak pun..acu tlg support okay?
me : yeahhh..i know that boy..ur only 15 okay then when u got ur money right? (dlm kepala dh fkir "kopak lah aku!!)
fitri : okay..thanks acu! sayang acu!nti claim lah balik kat daddy okay.. (tersengih2)
me : dan2 tulah nak sayang bagai kan..bertuah punya nephew!! :D

lpas bual panjang lebar dgn fitri..bawak lah dia pergi kedai coklat sbb dia kata nk hadiahkan coklat..tak nak pulak mahal dia punya coklat tu kan?duit beta juga yang habis..tak apa lah..sekali sekala berhabis duit kat family pun tak ke mana..anyway masa nak beli coklat tu pn,si fitri tu seboleh2 nk cari coklat yg pling besar sbb dia tahu ada sponsor kan..hahah..bertuah punya budak!apa2 pn thanks kat Fitri Alaxender Adryan Shah sbb teman acu beli baju,present and macam2 lg ptg td even apa yg acu beli fit pn nak kn? hehehe.. love familia always!!! God bless~
By : Deesya Javier's

Saturday, 3 March 2012

everything goes smoothly..happy for you big brotha! ♥

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua warga blogger..

nerd sikit hari ni..hee..okay so february gone now welcome march even dh 3rd March..please be nice to me okay cz this month is hard and heavy to me..i've to struggle for everything and for sure final exam..wish me luck bloggerian..God bless~ actually dh xd apa2 yg menarik dan yg kdang2 agak annoying nk di cerita kan kt blog ni..it seems dh xd apa2 yg menarik pasal life or everything..cukup!xfunction pn cerita kt public better simpan dlm hati biar xd siapa pn tahu kn..okay the real thing is nk ckp Selamat Pengantin Baru to my beloved brotha!yeayyyy!selamat ijab kabul dgn sekali lafaz..alhamdulillah~ but..sorry sbb xdpt tgk bang chik nikah hari jumaat tu..on that time i got few of important things to setttled down :'( but then pg sblm tu sempat jugak wish,salam,peluk and cium bang chik sblm jd husband org kan..im happy for you..wish you all the best and hope ur marriage will last forever and hereafter..and yg terpaling penting nak anak buah lagi..kalau boleh nk girl sbb dlm family mmg ketandusan bunga kan..heee..act x kisah pn boy/girl jnji bilangan ahli keluarga makin bertambah baru lah meriah..insyaAllah..so settled pasal nikah jumaat lps..sebab hormat decision pihak perempuan,reception getting on 10th & 11th March 2012..untuk hormat pengantin baru,maka dgn itu tiada gambar yang akan di muat naikkan di mana2 social networks..so sorry bloggerian yg nk tgk tu tp x dpt tgk..akan cuba di muat naikkan jugak insyaAllah..i'll try..sekian~

Just because i miss someone, doesn't mean i need him back in my life. "Missing" is just a part of "Moving".. Keep going DeeSya! Move on! Please~ Less tears..
By : Deesya Javier's

Saturday, 18 February 2012

once again careless -__-"

Assalamualaikum..

okay actually xd apa pn yg nk di ceritakan..tp nk bg tahu betapa careless nya sy ni..beruntung sbb selamat..nasib baik td xd apa2 yg buruk jd..alhamdulillah..

seriously mmg seram tgk tayar ni sblm repair ptg  td..subhanallah..

tak dapat nk bayang kan kalau tayar ni betul2 meletup ..terpelanting?melambung?kereta terbalik?barangkali boleh terjadi..dah lah tayar pun botak..apa2 pun,bersyukur yaAllah sbb masih mampu lg bernafas hingga ke saat ini..jauh kan lah aku,keluarga,sahabat dan org sekeliling dr segala malapetaka..amin..
By : Deesya Javier's

Monday, 13 February 2012

i'm happy for your happiness :')

Assalamualaikum..


okay entry ni bkn nk ditujukan kpd mr. super hero/pakwe/boipreng/bf/tunang/suami dan sebagainya..entry ni dedicated for those who always be by my side and around me..firstly,nk cakap Selamat Pengantin Baru pada adik kepada daddy dan kembar2 beliau yg juga bermaksud pak cik lah kan..selamat di ijab kabulkan pd 3/2/2012 bersamaan pd hari jumaat (tak ingat pulak sblm/slps smbhyg jumaat sbb masa tu tak berada di tempat kejadian.maaf)..dgn 3 kali lafaz sah jd suami isteri (ada nya masalah komunikasi dan teknikal maka terjadi lah sehingga 3 kali lafaz)..Alhamdulillah semuanya berjalan mcm yg dh dirancang..4-5/2/2012 berlangsung acara resepsi kedua-dua belah pihak..okay buat masa skrg pengantin baru sedang ber-honey moon di mekah dgn menunaikan umrah atas tajaan ahli keluarga..tak perlu cerita panjang lebar nanti bosan..gambar tak dapat di-upload sbb gambar sedang di-edit oleh juru foto terlibat yang juga merupakan abang-abang yg tercinta..secondly,tahniah kpd angah dan sis-in-law sbb dah selamat melahirkan baby yg ke-3 dan juga merupakan satu-satunya cucu perempuan pertama dlm keluarga..

Lil' Baby Princess Aleesya Zahra :)


Lil' Baby with her beautiful mummy ever :)
thirdly,rasanya mcm cepat sangat nk wish..tp tak apa takut tak berkesempatan nak wish pulak..selamat pengantin baru untuk abang (no.4) yang tercinta yang juga merupakan anak bongsu lelaki dalam keluarga yg akan tamat kan zaman solo beliau dlm beberapa minggu ni..tahniah dan good luck untuk menjadi suami orang  dengan sekali lafaz..InsyaAllah..nampaknya tinggal lah sorang-sorang je yg solo dalam family :) ..and fourthly,tahniah kepada kawan-kawan,sahabat-sahabat yg dah kahwin..umur 20 dah kahwin?tak pelik pun sbb dh tu mmg jodoh..alhamdulillah..maaf lah kat siapa2 yg tak terdatang kenduri tu..maklumlah terlalu sibuk dgn byk komitmen..doa utk kalian semoga berkekalan hingga akhir hayat dan dapat baby comel-comel (ada ke baby yg tak comel? -,-" ) .. and lastly,untuk 'awak' di sana,tahniah kerana dah berbahagia dengan pilihan hati.. :) semoga terus berbahagia di samping orang tersayang..

pesan pada diri : Rencana Tuhan selalu berakhir dengan kebaikan..Dan jika yang kamu dapatkan belum baik,maka itu bukanlah akhir..Terima semua dugaan dengan hati terbuka..

*lain orang,lain corak hidup..mungkin sekarang masa untuk anda bahagia tp tidak utk diri ini..mungkin nanti masa untuk diri ini bahagia tp tidak untuk anda..senang hati tengok orang-orang sekeliling bahagia..semoga semua bahagia hendaknya..Amin~

lots of LOVE,
Deesya 'Javier

By : Deesya Javier's

Wednesday, 1 February 2012

MEMORY :')

Assalamualaikum..


farewell JANUARY .. halo FEBRUARY!! be nice to me yeahh.. please.. :)

entry yg xd motif act.. jz nk igt memory2 yg bru je lpas.. ape tu? xfaham? xfaham sudah~

okay 28 May 2011-start menggatal/menggedik2 dgn super hero :) smggu lpas tu dh start pulak bkasih syg.. ape lg,mcm2 lah jd time tu.. yg pling xtahan every night msty carik point nk gaduh.. sehari xgaduh xsah.. itu wajib.. dlm bp bln tu jugak lah sesi nk memahami each other tu timbul kn.. 5 months after that it was get a serious relay.. on 14 October 2011 we had declair each other dan alhamdulillah msing2 makin memahami n that is you my SUPER HERO.. byk jugak lah yg jd all that time but only for 4 months means smpai 14 January 2012 je.. sedih kan? padan muke aku kn! :') okay xpe dan kite trus bgaduh smpai lah 2 mggu lpas anny yg ke-4.. pling sedih pukul 12.27 am on 31 January 2012 officially u let me go n u deny me :'( but then im accept that.. xtau dh nk buat ape lg.. maybe tu yg terbaik utk u but not me.. jz hope that one day u'll happy more than i'd make u happier okay? sekian~

bkn nk mintak simpati or what so ever tp jz nk igt balik je tarikh2 penting.. n for you super hero xtau lah kn u igt ke x tarikh2 tu? xpelah nk igt pn buat ape kn? dh xd pape function pn..

so.. Less tears in February, insyaAllah .. have blast~
By : Deesya Javier's

Tuesday, 31 January 2012

break-sem planning :)

Assalamualaikum..

khamis ad 2 paper boleh x g menelaah bce novel? haha ~
xd motif pon -.-'

okay..xnk cite byk..dh buat decision..break sem start bln 4 nty *cuti yg sgt lame..3bln okay..dh fkir nk buat ape..1st nk keje balik kt pavi..yeahhhhh..buat duit buat duit! xpon yg 2nd nk dok uma rilex,goyang kaki n for sure bina badan..3 bln tu..muahahah.. 3rd nk balik kmpg.. tp yg ni mcm mustahil je tp teringin pulak.. muehehheh.. 4th rse mcm nk g holiday..yg ni bajet mcm byk duet pulak kn.. tp insyAllah..tgok lah.. xtau lg mne 1 nk buat break sem nty.. ada suke ada hati so suke hati lah! hoyeahhh..

#nk meng-happy kn diri je sbenarnye :') be strong lah !
By : Deesya Javier's

Sunday, 29 January 2012

♥ forever after ♥



never planned that one day i'd losing u..
in another life,i'd be ur girl,i'd make u stay SUPER HERO..

sincerely ♥ ,
♥Deesya 'Javier♥

By : Deesya Javier's

Wednesday, 18 January 2012

No Title Description

Assalamualaikum..

hola kwn2 bloggers! yaw2 lame sudah bha aq ndak update stories .. haha .. #sabahan kejap! :) hihi .. sory lah kwn2 .. sy tersangat amat lah buzy nye pn .. haha .. eh korang2 ! ape cite ha? dh kawen? dh tunang? dpt boyfie/girlfie baru? eh watever it is hope yalls happy 2 selalu okay? anyway jgn hepy2 sgt .. dlm hepy msty ad sdeh ryte? i nk ucap takziah to my lovely bff (Raudhah Imany) n her family .. sory lmbt tahu hal ni .. act on that day incident i've sumthin' important to do n mlm bru i dpt tau.. n ofc i pn sdeh bile bce blog irfan #di pagi ahad yg indah nie,memberikn 1 kejutan...1 musibah kebakaran yang telah berlaku 2 adk beradik telah meninggal dunia akibat rentung dalam kebakaran tersebut. marilah kita bersama-sama sedekahkan Al-fatihah.. semoga roh mereka di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman...amin# seriusly i menanges mse bce blog irfan tu.. n mlm tu jugak i tpon u,u diam xckp2 ape2 lngsong.. i tau u menangis time tu.. xpe i fhm prasaan u cemane.. u kne kutip tulang2 arwah satu per satu.. i nk u saba okay.. everything happen for reasons.. u doa byk2 utk arwah.. jgn menangis lg.. redha dgn ape yg dh Allah tentukan.. iloveyoutillmylastbreathbabygirl .. be strong.. n yalls bloggers mintak tlg sedekah kn Al-Fatihah utk arwah .. may Allah bless yalls~ AMIN.. *mate berkace2 tahan sedeh :')

oryte.. tenang kn keadaan.. rilex tarik nafas dlam2.. okay dh.. act i xtau nk wt title ape hri ni pnye post.. so mcm kt atas tu lah ceghite nye kn.. dgn gne kuase veto yg ad, ske hati i lah nk buat title ape pn kn? hahah.. back to real story.. act i mmg bz gile lah taon 2012 ni.. dh lah sem ni short-sem.. byk cuti pulak tu.. TAPI pling suke byk sgt hw,assgnmnt,report n project.. bile skali fkir xnk bt pn ad.. tp tu sume carry mark nk pass exm n for sure lah utk dekan.. nk xnk kne jgak buat.. gagah kn diri jugak lah.. even penyakit M dh tahap kritikal.. x kesah lah kn.. yg pling xtahan lect yg i ling takot kt fakulti tu,lect tu lah yg slalu aim i dlm klas.. everything tasks she give on my responsibility.. oh god! terketar2 kaki ni bile tgok muke singe lect tu.. hahha.. tu cite pasal jdual bile dh strt kuliah ni.. ckp psal jdual ni kn,masyaAllah sgt2 lah xske dgn jdual sem ni.. bile dh pg,subuh lah sgt.. bile tghri,panas terok mcm mmbkar kulit.. bile ptg,time org blik khje pulak tu.. mmg jammed lah blik.. mak haihhh.. naseb badan~

sbg pnutup ceghite entry kali ni.. nk bg tau yalls yg after CNY i got my mid-term examination.. x cye pulak bru start kuliah dh kne exam? terime je lah kn.. yg pnting stdy smart.. so that mmg xd mse lah nk onl bagai.. ni pn dh jarang onl ape lg lah time2 genting nk ujong2 sem ni .. okay perubahan positif utk taon ni sbb jarang onl .. hahha.. hope boleh dpt dekan lg sem ni.. tp cm xd harapan pn ad sbb ape yg blaja almost 1 mnth ni mcm xmsok ape2 dlm kpale lngsong.. boleh x? haha.. ape2 pn pray the best for me.. wish me luck.. God bless~

p/s:mcm2 bnde jd awal2 tahun ni xkire lah yg baik/buruk.. lpas 1 mslh,1 mslh dtg lg.. slalu pesan kt diri sndri setiap bnde buruk yg jd kt kite msty ad byk bnde baik akn terjadi.. so DeeSya sabar.. peduli kn ape org nk kate.. whatever i do it jz only between me,my fmily n Allah knows..


sincerely writing,
DeeSya 'Javier


By : Deesya Javier's

Saturday, 7 January 2012

isi tersirat dalam tersurat

Assalamualaikum ..
(nak jadi budak nerd kejap hari ni #bahasa paku)

kadang-kadang kita kena pikir dalam-dalam apa yang orang cakap kat kita. tak semestinya apa yang dia cakap tu adalah perkara yang benar-benar dia maksudkan. ada isi tersirat. kebanyakan perempuan macam ni la. contohnya bila dia cakap 'saya okay'. tapi sebenarnya tak okay. tapi bergantung kepada situasi dan keadaan jugak lah. ada lagi. banyak lagi. macam kat bawah ni :

bila dia cakap 'tak apa, awak pergilah'. tapi maksud sebenar ialah 'tolong lah faham yang saya taknak awak pergi'.

bila dia cakap 'saya tak kisah lah', sebenarnya, 'saya memang kisah'

bila dia cakap 'ambillah', sebenarnya 'janganlah ambil'.

tapi bukan semua ayat ni ada yang tersirat. seperti yang dicakapkan tadi, bergantung kepada situasi dan keadaan. dan bila dah ada maksud-maksud tersirat ni, kita kenalah pandai-pandai kawal situasi ni. contohnya bila dia cakap 'tak apa, awak pergilah', jadi janganlah betul-betul pergi. mau mengamuk si perempuan tu. kalau berani, buat lah betul-betul. haha. jadi cakaplah kat dia, 'tak, saya takkan pergi. saya ikut cakap awak okay'. sejuk sikit hati dengar macam tu.


dan kalau dia kata 'saya okay', jangan lah bodoh bebal lurus sangat pergi jawab 'oklah kalau macamtu'. sakit hati jugak lah kita sebagai perempuan dengar macam tu. haha. instead, cakap lah 'saya tau awak tak okay', dan lepas tu, pujuk lah dia dengan kata-kata yang manis dan menyejukkan hati atau berilah hadiah atau apa-apa yang boleh gembirakan hatinya. barulah romantik! hehe.

jadi folks, berwaspadalah ya bila melayan hati seorang perempuan yang banyak meluahkan kata-kata tersirat ni. bukan perempuan je macam ni. malah lelaki. jadi pandai-pandai lah handle situasi macam ni ya.

semua di jiwa dan hati, terungkap di sini,
DeeSya 'Javier

By : Deesya Javier's

Thursday, 5 January 2012

tak faham :'(


memang aku tahu kau sayangkan apa yang aku beri pada kau.
(entah ye ke tidak aku pon tak tahu)
bukan diri aku yang kau pentingkan.
tak tahulah siapa yang kau maksudkan.
tak tahulah keikhlasan kau tahap mana. 

luahan hati,
DeeSya 'Javier

By : Deesya Javier's

Sunday, 1 January 2012

♥ welcome aboard twentytwelve !

Assalamualaikum ,,
#m00d : tgh mkn biskut 0re0+susu nyummy ! hahah

aiyarkkk ! suda lama gua x update ceghita2 h0t gitu ,, hahah ,, bytheway g00dbye twentyeleven n welc0me twentytwelve ,, So bug off and don't annoying me for the next 12month guys ,, heee ,,  0kay setelah sekian lamenye mniggal kn bel0g ni yg dh bersawang berkeladak dan yg same wktu dgn nye ,, hari ni hari 1st dlm ta0n 2012 yg jugak merupakan hari ahad 0fc gua nk update sume ceghita2 ta0n lepas i mean after 19th dec 2011 last entry utk ta0n lepas tu kn ,, msty k0rg nk tnye knp gua x update ceghita2 after 19th dec tu kn ? #ad ke 0rg nk tnye kn ? 0kay deesya perah santan lbeh ! -,-`

meh cni rmai2 dgr ape yg deesya nk bg tau ni ,, act bkn sengaje 0kay gua xnk update ceghita2 ape bagai tu ,, gua xbuat tu sume sbb 1st lappy gua pecah then ceman0 nk buat jadah tu sume kn ? 2nd gua xdak mase ! ha kn bz mcm menteri gua ni kn ,, s0 mmg xdak mase nk buat jadah tu sume ,, 3rd lately ni gua tersangat r malas nk menaip ,, s0 k0rg msty r tau kn cemane jd nye kal0 dh kne penyakit M tu ,, hahah ,, act the fact is penyakit M tu mmg xd ubat 0kay ! hahaha ,,

s0 ceghita b0ut new year ni kn ,, k0rg sume samb0t new year kt mane ? bukit bintang ? KLCC ? pavili0n ? dgn sape ? bf/gf ? kawan2 ? family ? 0kay thats n0t imp0rtant t0 me ,, harhar ! deesya ? f0rsure r smlm samb0t kt atas katil dgn bantal busuk n bebear2 kite ! hahaha ,, sy0k meyh ! duit p0n save tenage lg r save kn ,, ha sape yg samb0t cm deesya gimme five 0kay ! hahaha ,, act x baek kite as 0rg islam sambut new year 0kay ,, s0 fikir2 lah mane baek mane buruk ye kawan2 ,, gua sbg 0rg sesame islam jz mengingat kn k0rg je ,, its up t0 u all weither nk terime atau tidak 0kay ,,

ni deesya nk jugak r tnye k0rg sume ,, azam k0rg utk ta0n baru ni ,, sume d0k seb0k tnye azam azam azam kn ,, azam deesya ta0n ni ? 1st nk kurang kan eg0 yg tggi mcm everest ni ,, insyallah ,, 2nd nk stdy hard ,, i wanna make my fmily pr0ud 0f me ,, i wanna get DEKAN again ,, pray f0r me yaa guys ,, amin ,, 3rd h0pe relay keluarga makin stabil, rapat antara satu sama lain, sangat friendly, sporting, baik, dan happening ,, 4th nk abes kn sume azam thn lps yg bl0m settle lg ,, 5th nk cube jd yg terbaek utk sume 0rg ,, ha mcm byk r pulak azam kn ,, stakat ni tu je r yg paling penting ,, s0 h0w b0ut u all ? h0pe i get all that i want it ,, amin ,,

not to be too excited bout it.
just to give my shout outs to you guys out there,
Happy New Year.
yeah i know it's a bit cliche.
but who cares.
haha.
thank you all.
thank you.
god bless.
amin.
kenang daku dalam doa-doamu.

L0ts 0f l0ve,
DeeSya `Javier ♥

By : Deesya Javier's