Monday, 5 March 2012

comel~ :)


Assalamualaikum..

whats up guys? okay xd apa yg menarik nk dicerita kan actually..just nk bg tahu apa yang jadi ptg td..gambar yang kat atas tu bukan pakwe atay boipreng siapa2..cuma tu anak kepada abang tuan tanah..nama dia panjang sgt just nak singkat kan kami panggil fitri..ptg td tiba2 dia tanya :

fitri : auntie..jum teman fit g beli hadiah..boleh x?
me : hadiah?utk sape pulak ni?hari lain xboleh ke?auntie buzy lah..
fitri : aiseymennnnnnn (nada panjang)..xkn auntie lupa? kan minggu ni uncle aril nk kahwin?
me : are you sure this week? (thinking and blur) -.-''
fitri : acuuuuuu..hari ni kan dh 5 hb...uncle kahwin 11 hb..acu ni nyanyuk ke?ke stress sgt smpai dh hilang ingatan? (budak ni dh boleh buat gaduh..ayat makan dlm tu...)
me : lah yeke? hari ni dh 5hb men! okay jom pergi skrg! acu pn x beli apa2 lg.. HAHAHA..
fitri : tp kn acuuuuuuuuu.. (muncung dia mcm itik time tu)
me : dh knp pulak ni?
fitri : bajet fit x banyak pun..acu tlg support okay?
me : yeahhh..i know that boy..ur only 15 okay then when u got ur money right? (dlm kepala dh fkir "kopak lah aku!!)
fitri : okay..thanks acu! sayang acu!nti claim lah balik kat daddy okay.. (tersengih2)
me : dan2 tulah nak sayang bagai kan..bertuah punya nephew!! :D

lpas bual panjang lebar dgn fitri..bawak lah dia pergi kedai coklat sbb dia kata nk hadiahkan coklat..tak nak pulak mahal dia punya coklat tu kan?duit beta juga yang habis..tak apa lah..sekali sekala berhabis duit kat family pun tak ke mana..anyway masa nak beli coklat tu pn,si fitri tu seboleh2 nk cari coklat yg pling besar sbb dia tahu ada sponsor kan..hahah..bertuah punya budak!apa2 pn thanks kat Fitri Alaxender Adryan Shah sbb teman acu beli baju,present and macam2 lg ptg td even apa yg acu beli fit pn nak kn? hehehe.. love familia always!!! God bless~
By : Deesya Javier's

0 comments:

Post a Comment

Hyehye . Deesya Javier's Here !

nak komen ?? bole je ..

banyak2 pon takpe :)