Wednesday, 26 October 2011

1st experience

assalamualaikum ..


hey peeps .. mcm dh lame je x update entry  ni .. its okay lah .. lg pon mcm2 bnde jd dlm few days ni .. mmg jiwe pon x stabil la .. hari ahad dpt bad news .. hri isnin exam last paper .. jwb pon ntah pehape je sbb tkjot kn dpt bad news tu .. pasrah je lah dgn result nty .. that mean break sem pon dh start .. break sem pon xd lah lame sgt .. sbln stgh cm tu je .. tgh bulan 12 start sem balik ..


so since dh abes paper mcm biase msty ad plan utk 1 kelas kn .. so dorg ckp nk buat mkn2 beso reramai .. then 1 kelas setuju .. mkn kt mane ? mkn kt restaurant pastamania , pavilion .. konon nk jd org italy kate nye .. pon bole .. so jnji hari selase kul 6 dh ad kt ctu .. di sbb kn kul  6 tu cm lame sgt kn , punggung pon mmg x tau nk dok diam , kaki asyk suroh bjln so kul 1 dh ajak gegirl2 ni jmpe kt bukit bintang .. attenye nk p shopping kn .. well tau parents korg dh dpt gaji kn .. jelez okay !


dh tawaf ntah bp kali pon x tau la x terkire dr sg. wang ke bukit bintang ke lot 10 ke pavilion ke klcc n patah balik ikot urutan cm tu jugak .. bile dh pnat , mate dh juling , kepale dh pening , duet dh habes so cuci mate pon jd lah .. tetibe ad pulak classmate ni yg ckp nk kje tyme break sem ni .. so i suggest die kje kt kdai uncle i sbb kurang staff .. konon nye nk tolong fmily lah tu .. so that i pon terfikir y not i pon x try kn ? dgn serta merta nye i call uncle i .. well nk carik kje lbih afdal if telepon tros manager kn ? :) so uncle i kate okay bole tp jmpe die dlm kul 5 cenggitu .. i n 4 gegirl pon jmpe lah uncle kate nk kje ape sume .. 


dh isi form ape bagai tu kne interview ala-ala anak raje gitu tros uncle approve hari tu jugak yg kitorg ni dpt kje tu .. so td lah 1st day kitorg start kje .. nk tau kje ape ? kje ad lah ! haha .. xd lah kje biase2 je pon dkat pavilion .. ad 1 kdai yg jual brg2 keperluan harian (act xnk bg tau nme kdai) dkat 1st floor sblh guardian berdepan dgn kdai mkn jepun n bawah kdai yg jual brg2 jepun .. #byk pulak direction nye kn ? di sbb kn td kekurangan org yg mnjd cashier , kami pon dgn rela hati jd minah cashier td .. syiokk meyhhhh ! masyukkkk .. hahaha .. alhamdulillah xd yg short pon .. sume nye okay2 je .. sepatot nye kitorg sume kne dok hadap financial statement kt office tp hari ni xnk .. bak kate uncle "ni staff dgr ckp manager ke manager dgr ckp staff ?" haha .. di sbb kn hari ni public holiday sure lah rmai org kn n pling penting gaji triple u ! kaw mmpu ? hahah .. basic je dh rm1800++ blom cmpur allowance , attendent n off day/MC .. 


nk bg tau kt cni yg sebenarnye tu lah 1st tyme i mintak kje sndri dr org n 1st tyme jugak experience kje dgn gegirl2 tu sume .. :) at least i dh bole tanggong diri i sndiri dgn hasil titk peluh i sndri .. btw thnx kt uncle yg dh amek kitorg jd staff uncle .. so if ad sape2 (kalo ad lah) yg nk jmpe tu boleh lah dtg ctu .. haha .. so since dh kje ni ofc lah bz kn .. mlm je lah ad mse .. tu pon balik mlm dh ngntok .. lps ni mmg jarang lah nk onl n update new stories .. n kalo sape2 yg text i tu sorry sbb i x reply sbb hp xd kredit n bil blom byr .. hahah .. lg pon skrg dh mls nk ber-bbm bagai tu sume kn .. lntak lah nk kate sombong ke ape ke kn .. so skrg pon dh 11 lbeh better i get my sleep now cz bsok kne keje lg .. :)


k bai !
By : Deesya Javier's

Sunday, 23 October 2011

al-fatihah :'( R.I.P kawan ..

assalamualaikum ..


okay hari ni seriously sedih gile2 .. so mmg xd mood nk wt intro pepanjang .. okay pg td bru dpt call yg one of my classmate at brunei accident .. 2 orang okay .. accident kereta (kene langgar) .. yg drive tu Ezmeer Isqhandar (along) n sorg lg Syafiq Daniell .. so pg tu dpt call dr buddies Raudhah Imany (odah) yg dorg accident pg td tyme otw nk g klas sbb nk amek exam .. tyme tu hati mmg dh gelisah abes air mate automatik keluar bkn maen byk lg .. 


then dlm kul 2 lbeh cm tu dpt lg call yg condition dorg x stabil so kne buat operation .. 2 orang skali kne operate sbb pendarahan .. tyme tu mmg x bole nk ckp ape .. sbb risau yg teramat sgt .. so doa kn je lah yg dorg selamat operation tu .. nk balik pon xbole sbb ad masalah yg blom settle lg kalo ikot kn hati mmg nk balik .. tp mmg x bole .. mmg hp asyk bdering je dpt call dr classmate brunei .. hati ni pon mmg menggelisah .. after 5 hours operation (around 7.55pm) pon selesai then odah call lg bg tau yg one of them je yg selamat dlm operation tu .. tyme tu mmg tros diam x terkate ape2 .. 


mmg tkjot bile tau along meninggal sbb pendarahan yg trok kt kepale n dua2 kaki die patah .. ya Allah .. mmg x bole nk trime yg die dh xd .. last text yg i send kt die pg td "Good luck dude for ur last paper today .." then tetibe die call .. tkjot jugak lah .. die kate "thnx for the wish .. n good luck to u 4 last paper tomorrow .. stdy btol2 .. buat elok2 .. maaf kn i if i ad buat slh kt u ke saket kn ati u selame ni .. if pnjg umo kite jmpe lg okay bile u balik cni .. i nk u blnje i mkn ice-cream lg mcm slalu bile kite balik klas " .. tyme tu i pon fikir ape yg die merepek ni .. then i pon ckp lah okay .. x terlintas langsong tu sume last conversation kitorg .. 


along .. u tau x .. i x pnah pon fikir yg pg td tu last conversation kite .. u kwn yg pling baik yg i pnah jmpe .. u slalu lyn i cm i ni gf u .. ape yg i nk sume u ikot kn .. tp i takot bile u mrh .. sbb muke u garang sgt .. kdang2 u ni mulot lazer gile smpai buat org tersentap gn u .. tp u lah yg selalu buat i gelak bile i tgh sedeh , bad mood .. u lah yg ajar i jd kuntilanak dlm klas .. kalo x senyap je lah i dlm kelas tu .. if i x fhm ape yg lect ajar , u lah yg ajar smpai i fhm kekadang smpai i mrh2 u .. kesian u .. if i mlas buat assignment u lah yg selalu push i suroh siap kn cpt .. if pg2 msty u suroh i kjot kn u kn .. then nty u blnje i break1st mc d .. if u lapa , u ajak i teman kn u mkn even ujn lebat .. smpai kn org igt i ni gf u .. lpas ni msty i rndu nk dgr u pggil i mulut itik , demok , kne mrh dgn u , mkn dgn u , kjot u pg2 , bahan u , buat u gelak smpai nk trkeluar usus2 perot .. i mintak maaf sbb x dpt nk tunai kn hajat u yg terakhir .. u ckp nk ice-cream kn ? but i ad jnji gn u kn yg i msty balik jugak ? even i x dpt nk tgok u kt hosp, xdpt nk tgok u buat kali terakhir , ikot tgok u di kebumikan , i jnji balik nty i tros g ziarah u okay ?


u igt x pic ni i yg snap sblom i nk grak g airport? u kate u nk bawak balik bebear tu sbb nty rndu kt i ..  btw bebear tu pon u yg bg kt i kn tyme burfday i .. but tu sume tggal kenangan je .. at least ad jugak kenangan yg u tggal kn kt i kn ? i really appreciate ape yg u pnah buat kt i selame ni .. honestly u mmg sgt2 baik .. iloveyou EZMEER ISQHANDAR .. Rest In Peace Dude :'(
Al-Fatihah

By : Deesya Javier's

Friday, 21 October 2011

bile kebosanan melanda diri | termenung

assalamualaikum ..


hey peeps ! okay .. aq tau 1st impress korg bile bukak dashboard tu msty korg bengang kn ? mne x bengang xhabes2 aq je lah yg pnoh kn new stories korg kn .. btw xd pksaan pon nk bce atau tidak .. so skrg pon tgh hujan lebat kt luar tu .. bile hujan perot ni lapar lps tu mate mintak tido .. tp mate ni pulak x reti nye nk lelap tyme siang2 bute cenggini (dh nk senja nk msok mlm dh pon dek non!) .. sbb x bole tdo ape lg .. on lappy,cucuk wayer speaker,pilih lagu jenjiwang ptg2 cmni,volume kasi kuat kalo bole habes pon xpe .. then cucuk berokband, click connect, search facebook.com n blogger.com .. next step buat lah ape suke pon .. kn .. ni name nye bosan yg terlampau even exm blom abes then mls nk stdy .. that y update hri ni sbb takot esok or ahad x dpt nk update entry sbb lappy dh kne ambik okay .. 


nk di jd kn cite .. hari ni xd pape xtvt pon nk buat .. konon nye siang td keluar lah skjps nk tenangkn jiwe n emosi yg kurang stabil ni .. lg pon tgh bosan kn .. jln punye jln .. merewang punye merewang then tros bosan .. sbb hari jumaat mungkin .. ape lg balik lah .. dh mndi ape bagai sempat mkn jugak tros tgok tb .. well hri jumaat bosan xd ape pon yg menarik .. on lappy cucuk wayer speaker then pasang lagu sekuat2 alam .. mknenye dr ptg lg lgu ni dh menggegar kn bilik yg serupe tongkang nk roboh .. cukup !


well bile dh lyn lgu yg agk jiwang2 yg pnoh mkne kate dek non tetibe lak bole termenung teringat kisah silam zaman purba dulu .. ha kn .. yela .. mane pulak x terkenang kn .. byk pulak memory yg sweet , sour , bitter bagai tu kn .. tringat lah sorg2 smpai tgelak sorg2 kekadang tu nk menanges pon ad .. tp ape bole buat .. bnde sume dh jd n tggal kenangan je pon .. mane yg nk igt certain memory tu ofc dorg smpn memory tu dlm hati .. tp sebaliknye jugak lah mane yg nk lupe kn cite2 lame ni ofc lah dorg buang cm tu je kn .. tp xpe .. maybe org2 tu pon dh hepy gn mrs. right masing2 .. hope dorg hepy je la kn even dorg x igt kt org yg bergelar "bekas" or lbih familiar bhse skrg ni "ex-couple" tp dorg kne tau yg si "bekas" ni still igt kt dorg lg .. smpai nk jd stalker page dorg pulak kn .. pon bole .. 


sudah dgn cite "bekas" or "ex-couple" tu .. nk cite pasal yg dpn mate ni .. agk saket hati jugak lah .. nk slh kn tuan punye bdn pon xbole jugak .. x fair lah utk die if die yg kne mrh2 ryte .. nk2 pulak yg si pompan ni hot temper .. nasib lah sape dpt pompan tu kn .. dgn skrg keje pon xtentu mase .. balik pon kdang2 smpai lewat mlm .. yg kite ni pulak lpas pkul 11 comfirm punye dh tido .. so mmg xd mse nk texting or calling .. ckp psal calling ni mmg dh lme x otp gn die .. seriously rindu ! smlm pon dpt text skjp je then hp die pulak buat hal .. :( dh lah rndu tyme2 tu jugak lah nk hang bagai .. nasib badan kn .. xpe lah .. mcm ni lg elok kot .. kalo x hari2 nk texting tiap2 mlm nk otp .. kenkadang tu smpai bgadoh pon ad .. dr gadoh better kite rndu kn .. bankrupt pulak nty if hari2 nk contact kn .. ape2 pon kne tahan rndu kt die .. baru tau rse penangan rndu kalo x dpt contact kn .. ape bole buat .. bile dh rndu bce je lah text2 die yg ad dlm inbox xpon g stalk page die .. tu je lah mmpu .. :'( missyoudamnmuchabiey ! ♥


agk jiwang lah jugak entry hari ni .. dgn ujan nye tmbh pulak lgu blog ni yg bole buat meleleh .. well ad kenangan lagu ni .. nk cite byk pon x bole .. ape2 pon aq rndu kt Gendut Fiqah .. well mood die pon x bp nk okay sbb ad mslh rumahtangge .. mmg xdpt lah nk bergosip2 dgn die .. xpe syg tu biase dlm perhubungan .. be strong hunny ! if ad ape2 cite je okay .. mcm same lah pulak cite kite kn ? xpe xpe .. kesabaran perempuan memainkan peranan penting bile lelaki menunjukkan ego mereka .. remember that .. 


lots of love,
DeeSya 'Javier ♥
By : Deesya Javier's

Thursday, 20 October 2011

abes paper vs. kne kejar hanjing !!

assalamualaikum ..


hey peeps ! wah wah ! dh tghri pulak kn .. mcm bkn tgh hri pon ad .. mne x nye .. dr mlm td asyk hujan benti hujan benti .. so gelap je lah kt luar tu kn .. haisyooo ! saba jak lah ni .. g klas nk exam pon kne redah ujn kn .. pon bole lah .. asal kn amek exam kn .. okay okay korg tgh wt pe ni ? yg nk g skolah tu msty tgh mndi siap2 mkn bagai sume kn .. yg nk g kje pulak ? ad ke org msok kje tgh hri kn ? eh ape pulak xd msty lah ad .. si abiey tu pon kje tgh hri jugak .. hahaha .. okay nk jugak menyelit kn .. stop it !


eh korg .. apasal title deesya cenggitu kn ? hahah .. ni nk kabo la .. teman dh abes 4 paper lah .. yeahhhhhh ! rse nk jerit je ni .. ha kn .. keluar je dr exam hall td tros lah si kuntilanak (deesya) ni jerit mmg x igt dunie lah .. muke pon dh serupe cm hape je tyme tu .. haha .. tekanan yg teramat lah sgt katenye .. ape2 pon sempoi lah classmate sume td .. paper hari ni jwb ngam2 1 jam even mse jwb 2 jam .. nmpk sgt lah xdpt dekan sem ni :( .. xpexpe .. seriously pressure yg tramat lah sgt dlm 4 hari ni .. paper xd gap langsong dr isnin .. tp bit release now .. but 1 paper left on monday next week .. 


so pg2 kul 6 dh bgon .. mndi , siap then bek1st skjap .. bru lah grak g klas .. x agak pulak gerak kul 7 sedangkn exam kul 9 ni .. haha .. excited ni dh hafal bagai sume kn .. pg lak tu .. mmg otak fresh gile lah .. :) smpai pon dlm 7.30 cenggitu lah .. so lepak2 skjps kasi tenang ckit jiwe yg x bp nk stabil ni .. so dh gelak2 smpai nk tekeluar usus2 prot aq ni sbb melayan classmate aq yg cm org gile ilang anak tu .. hahah .. 8.30 cm tu aq igt blik ape yg aq dh hafal sume tu .. nseb baek dlm gelak2 tu x lupe ape yg aq dh hafal kn (ayt aq pon dh cm pehape) .. penangan dh abes paper kn .. hahaha .. 


ha kalo korg nk tau lah kn .. kalo nk tau bce lah .. kalo xnk pon xpe okay .. so pg td parking krete kt uma mmbe lah .. konon nye nk jln kaki reramai ala-ala rombongan cik kiah gitu .. hahah .. so jln lah reramai dlm 16 org sume nye terdiri dpd bdak2 classmate DAM 3A .. kn kaw mmpu ? dh mcm jln mak bapak aq pulak bak kate slh sorg kwn kitorg .. hahah .. tgh jln2 kt lorong2 semak blakang uma org (nk shortcut punye pasal) tetibe je kt blakang kitorg ni ad 3 ekor hanjing .. gile babas lah seram kn (siap peluk budak laki takot punye pasal) .. yg sorg ni bole pulak halau hanjing2 tu mcm halau kucing .. bhahah .. ape lg bantai gelak lah .. lg laju kitorg jln lg laju lah hanjing tu jln .. nk lari x brani pulak takot kne kejar .. bile kitorg bhenti , bhenti lah hanjing tu jugak .. mcm phm je kn hanjing tu .. ttbe pulak hanjing2 tu menyalak .. perghhhh .. automatik bulu roma bdiri tegak .. nasb baek lah tetibe ad apek yg tolong kitorg .. kalo x dh arwah kot .. tq apek .. nty jom minum sesame .. hahaha :)


okay sbb hati ni dh hepy sgt2 smpai x terkate lah .. mls lah nk update pepanjang kn .. bosan kn ? tau xpe .. hahaha .. so hope paper senin nty xd lah susah cm 4 paper mggu ni .. yeahhhh .. :) see u soon !
By : Deesya Javier's

Tuesday, 18 October 2011

abes sume gadjet aku kne rampas .. wallaweehhhh !! :'(

assalamualaikum ..


hey peeps ! hallamekkkkkk ! 3 hari x onl mcm 3 tahon aq x onl lah weh !! gile babeng lah .. hahah .. eh awk knp rmbut dh pnjg ? awk awk tu knp muke makin bseri2 ? awk tu pulak knp muke ketat semacam je  ? ha kn .. cenggitu lah jd nye bile xdpt onl .. mcm katak bwh tempurung pon hado kn .. hahah .. laen mcm rse die kalo x onl 3 hari ni .. x tau dh pkembangan org2 sekeliling ni .. deesya kaw dh bole diam dgn intro yg mcm org gile tu .. okay aq stop intro ..


sblom nk msok cite hari ni aq nk cite lah cket psal exam aq kn .. stkat ni dh settle 2 paper gn 1 praktikal exm .. hari isnin punye paper .. sumpah aq ckp susah gile babas yg teramat lah sgt .. aq rse nk menanges pon ad ari senin tu .. rse cm nk g repeat paper tu balik je .. tp ape bole buat .. bnde dh buat so tggu rsult je lah kn .. hope aq dpt pass pon alhamdulillah .. hari ni punye paper mmg sng lah jugak .. sbb paper acc je pon .. xd lah ssh mcm tyme blaja tu .. if nk compare kn paper hari ni gn smlm , paper hari ni xd 1 soklan pon yg aq tggal ..  tp paper smlm mcm haram .. byk sgt lah tmpt kosong nye pon .. so mkne nye byk lah telo dinasor yg aq dpt nty kn .. padan muke aq kn .. hahaha .. okay done !


okay here we go .. kalo korg tau skrg ni pon aq curi2 onl .. hahah .. #aq jd jht cmni sbb xdpt thn gian nk onl .. hahaha .. okay .. hari sabtu hari tu lah kn .. aq kate nk stdy .. dr tgh hri ke ptg .. ptg ke mlm .. mlm smpai lah tido aq langsong x bukak bku .. then aq kate ahad aq nk stdy .. bkn men pulak nk bgon awal siap tlg bibik masak , kemas uma bagai kn .. then aq mndi .. konon nye aq nk onl skjp .. so aq nk amek lappy .. tp bilik aq dh mcm kne rompak pon ade .. nk tau sbb ape .. sbb ddy aq amek aq punye i-pad , galaxy tab , lappy , balakberi , macbook sng cite sume gadjet lah .. gile sumpah aq rse nk menanges weh tyme tu .. hp pon skang ni gune yg cikai baling hanjing tu je .. hahah .. asl kn dpt contact org dpd x dpt kn ..


sempat pulak kne sound lg tu gn ddy .. " selagi ad bnde2 menatang ni selagi tu lah anak ddy x reti2 nk bukak bku pd hal esok dh start final exam .. " okay ddy ayt mmg makdal .. sape jugak yg suruh ddy beli sume menatang tu kn .. hahaha .. nk buat cemane kn .. tp ad btol jugak kn ddy ckp tu .. aq kalo bole 24 hour nk hadap menatang tu sume .. so now aq kne blaja2 x onl selalu .. tp lpas ni aq cuti sbln .. bole ke aq x onl selalu kn ? comfirm lah x bole .. dh name pon dok uma goyang kaki kn .. so kje aq mkn , tido , tb , onl , lepak .. tu je lah ..


btw .. thnx kt sume2 yg dh wish me luck okay .. n one more important thing .. thnx kt FIQAH GENDUT sbb dh ssh je edit kn blog aq ni .. n tgok2 kn blog aq 2 hari aq x onl ni  .. ily gendut .. kim salam kt papa .. hahah .. tetibe pulak kn .. n thnx jugak kt buddies aq sbb pinjam kn i-pad .. hahaha .. kalo x xdpt lah aq nk onl skrg ni kn .. ily ! okay nk gebang pepanjang pon xbole .. nty kantoi x pepasal je kn .. anyway esok aq still ad paper lg .. adoiiiiii .. 4 days non-stop ad je paper .. saba je lah aq .. ape2 pon deesya igt pesan sume org .. usaha+doa=tawakal okay .. i'll do my best ! jyeahhhhhh ..


k bai !


p/s : abiey ! cpt lah g amek hp tu kt kdai .. tyme2 cenggini lah hp tu nk rosak .. dh mintk bru tu .. beli je lah .. kn asyukkkk ! hahaha .. missyoufuckingdamnfreaking u know !! cpt2 lah elok kn hp yg rosak tu taok !! iloveyoupablast machaaa :)
By : Deesya Javier's

Saturday, 15 October 2011

Exam Week

assalamualaikum ..


selamat kemalaman bloggers .. hey peeps ! :) ha gedik kn .. mne x gedik nye .. hari2 lah aq nk update entry yg ntah pehape jek kn .. ckit2 nk update .. ckit2 ad je cite nk di muat naek .. sume lah nk cite kt org kn .. kaw dh knp deesya ? haha .. msty korg pon mls nk bce ryte ? xkesah la nk bce ke x kn .. xnk bce dh bole g click symbol (x) kt belah kanan ujung skali kt ats tu kn .. 




okay stop it deesya .. jgn nk suke sgt .. next week start from 17 OCT 2011 aq dh start final exam .. woahhhh ! seram sejuk jugak lah kn .. mane x seram .. dlm 1st week tu je aq ad 4 paper bturut2 xd gap langsung .. perghhhh ! menanges lah aq kn .. tp kire okay jugak lah .. sbb paper ptg gn tgh hri jek .. tp x okay pon ad .. sbb ptg2 otak ni battery dh low .. takot ape yg aq dh dok sebok hafal dr mlm smpai ke siang tu aq lupe balik pulak .. well ptg kn msty lah mengantok kn .. muke stok mintak bantal je lah tyme tu .. anyway i'll try my best for final exam this sem .. dh lah sem ni byk maen je .. bku ntah ke mane note2 sume ntah ke mane dh .. 


aq ni cite byk je lebih .. well .. hobi aq kot suke cite byk2 ni kn .. tgn gn mulut ni pulak bile dh ad connection tmbh2 pulak hadap i pad kn .. mmg sedap lah aq nk brcerite lg pnjg .. hahah .. done ! konon nye hari ni aq nk study .. katenye lah .. tp aq lngsong xd mood nk tgok bku gn note2 ape sume tu .. aq pon x tau lah knp .. nk buat ape pon msty nk kne tgu ad mood .. bole pulak kn ? terok kaw deesya ! -.- that mean esok aq dh kne bukak bku lah bce+hafal+igt ape yg ptot .. 




nk di jd kn cite nye .. bile aq dh exam "MAYBE" lah aq jarang onl .. tu pon kalau lah .. but aq tau aq msty nk curi tyme utk onl .. even skjps pon jd sbb aq ni bole kate kn mcm nk mati lah kalo x onl sehari .. dh jd kewajipan pulak kn .. bnde yg wajib xd lah aq nk buat pulak .. sgt terok aq ni .. perlu kn perubahan diri utk mse akn dtg .. :) motivate diri sndri kn .. kaw mmpu ? hahah .. since aq pon jarang onl ni or maybe xsempat nk onl dlm exm week ni .. aq suroh si Gendut Fiqah yg handle blog aq ni .. then aq pon suroh lah die edit blog aq yg burok ni kasi cntek ape yg patot .. :) sbb aq mls nk buat bnde2 yg complicated ni .. sumpah serabot .. hahah .. so dh die kate die xd kje meyh aq bg die kje .. hahah .. so bile aq dh abes exm ni bile aq bukak blog aq ad perubahan lah .. hahahha ..


kpd kakak , abg , bloggers , readers , penceroboh , admire n so on tu doa2 kn lah aq k .. wish me luck .. may god bless u all .. :) hope aq pon dpt buat yg terbaek utk diri aq sndri only that bru lah fmily kite bngge gn kite kn ? so pd sape2 yg nk exam jugak tu .. all the best guys .. igt doa+usaha=tawakal okay .. mula kn dgn bismillah n ofc alhamdulillah at the end okay .. 


k bai !





p/s : aq rndu kt abiey macha ! dh lah bgon tgh hri bute .. lpas tu g kje pulak .. kul 12 bru balik .. mmg aq dh tdo lah jwb nye .. miss you lah abiey ! cpt balik nk text lpas tu otp ni ! :)

By : Deesya Javier's

Friday, 14 October 2011

♡ iloveyouabieymachaa .. HAPPY ANNY :) ♡

assalamualaikum ..


hey peeps ! ketemu lg kite kn ? :) padahal bru smlm je update .. amboi bru je smlm update pasal tunang gn kawen .. tau2 je hari ni dh anny aq dgn mr. abiey macha .. hahah .. bkn ape .. bru td aq tersedar yg hari ni anny (anniversary) aq dgn si abiey macha gendottt aq .. hahaha .. since si macha tu otw balik uma die .. aq pon update lah entry skjps .. :) watlek je yg aq bole lupe .. mentang2 hari ni cuti .. lpas kjot die kul 8 aq sempat lg tido smpai ke ptg bagai .. ckit pon aq x igt hri ni 14 hb .. haha .. nseb baek lah teringat jugak tyme si macha tu text yg die otw nk balik kje kn .. bru teringat yg hari ni 14 hb .. hahaha .. omaigod ! :)


alahai .. kalo aq pon bole lupe separuh hari ape kn lg lah si macha tu yg sebok dgn kje die kn ? agk2 die igt x ? hahha .. its okay lah kalo die x igt .. sbb die je yg slalu igt anny kite org .. yg aq ni memanjang je lupe tarikh nye .. hahaha .. sorry lah macha .. bkn sengaje nk lupe tp mmg btol2 x igt .. sorry nye pon .. :) tp kali ni kasi aciey pulak yg igt .. haha .. ape pon aciey nk jd org 1st yg wish okay .. mmg alamat lah kalo abiey yg nk wish kn comfirm punye die x igt sbb yg die tau lpas die smpai uma mndi , mkn then text smpai ttdo .. haha .. kalo x tido sempat jugak lah otp .. kalo dh pnat mmg msing2 ttdo lah .. hahah ..


macha .. iloveyoufreakingdamnmuchabiey ! hepy anny yg ke ??? hahaha .. ttbe pulak kn .. xpyh tau yg ke bp lah .. sebok jak kaw ~ :) bajet jd siti datuk K jap .. biya lah rahsia .... hahahaha .. sumbang suda la kaw .. bhaha .. hope kite kekal okay .. but for sure now kite dh x gado2 cm dlu lg okay ? tp x best pon kalo x gado kn .. bak kate abiey macha tu kalo x gado cmne nk syg ? ha kn .. kaw tau gado je kn macha .. tp kalo bab nk pjuk mcm haram lah pulak .. hahaha .. last2 aq balik pujuk kaw kn .. kaw jgn nk jelez2 ape bagai lg lah macha .. syg kaw sorg je okay ? xnk share2 ni .. agk2 lah kn bie kalo kaw nk tgok aq blah cm last 2 months tu kaw buat lah perangai lg eh .. comfirm aq tggal kn kaw tros okay ? lps tu kaw tggu lah lg ntah bp taon pulak kn .. haha .. tervaik lah kaw abiey .. afe fon tak vole .. -.-


anyway korg2 sume ni bloggers/readers/penceroboh/admire/kwn2/buddies2/pkcik/mkcik/kakak/abg tlg lah doa2 kn kitorg okay ? tp tlg lah jgn doa kn yg x baik pulak .. may god bless u all ~ :) korg pon jge lah relation korg elok2 okay .. 


iloveyoumachaabieysenget ! ♡ happy anny MR.A :)


k bai !
By : Deesya Javier's

Thursday, 13 October 2011

tunang | kahwin

assalamualaikum ..


selamat kemalaman jumaat peeps .. so ape xtvt korg mlm2 jumaat cenggini ? xkesah lah ape pon xtvt yg korg nk buat .. asal kn korg hepy .. hahah .. okay since mlm ni tgn dh gatal nk menaip so mknenye ad lah entry yg aq nk upload kn .. #w/pon tgh mngntoks skrg ni .. haha .. ayt x bole blah okay .. so hari ni pon pnat byk bnde nk kne buat .. td pon kuliah mcm rushing sbb esok dh xd klas so kire dpt cuti lah sblom nk final exm kn .. dpt jugak nk rilex2 n tenang kn jiwe & prasaan yg xbp nk stabil skrg ni .. hint2 utk soklan final exam pon dh dpt .. act bkn hint tp soklan n jwpn skali .. so jz tggal nk kne hafal je lah .. haduiiii .. hafal lah aq smpai lebam kn .. haha .. xpe .. nk lulus punye pasal ape pon snggop aq buat .. tp xkn aq bwk toyol dlm exam hall nty okay .. :)


okay done dgn cite yg x menarik langsong tu ..


here we start .. TUNANG | KAHWIN ?? hohoi pasai apa title aq lagu tu ? ha kn tetibe pulak tkluaq loghat utara .. #xreti pon ckp utara act .. :) stop it ! alright .. msty korg igt aq yg nk tunang/kawen kn ? haha .. blom smpai seru lg kot .. lg pon still mude pangai pon cm bebudak lg mmg xpatot lah nk kawen .. mkn pon parents tanggong lg ni kn pulak nk kawen kn ? chopp chopp ! ad ke org nk kawen gn aq ? kalo ad dh bole hntr rombongan dtg uma okay ? haha .. #perasan kjaps .. bkn ape .. skang ni dh jd trend pulak kn org kawen mude ? bak kate abiey macha aq tu "dh jd cm trend dlu2 pulak kawen mude" .. ha kn ? bole nye pon kawen mude .. xsalah kalo ikot undang2 .. ceh ckp psal undang2 lak aq ni .. kabot~ dgr cite kwn aq (pompan) pon tgh plan nk tunang .. bile si boyfie dh melamar nk kawen hati mule lah b'bunge2 kn .. :) tgh mengumpul harte katenye .. haha .. xkesah lah .. kalo jodoh x ke mane .. rilex sista .. ape2 pon i'll pray d best for u sista .. ily ! :)


itu cite si kwn aq yg sorg tu .. nk di tmbh kn sorg (lelaki) lg ni pulak .. dh nk kawen dgr cite nye .. wah wah ! untung lah kn .. #ayt dh basi ! well .. tuan punye badan yg nk kawen tu pon lelaki .. umo pon dh 20 something .. hee .. xnk bg tau umo sbenanye .. malu agk nye .. :) katenye nk ad satu ikatan yg halal .. dont worry la bro .. sume nye dlm planning lg kn .. so saba lah ye nk kawen tu .. tunang pon dh 3 taon kn .. nk2 pulak dh nk kawen ni .. mmg ssh la kn nk jmpe kekasih hati tu .. :) all the best brotha .. katenye lg nk lafaz akad tu sekali lafaz je .. cewah ! :) insyallah .. the moment will come true one day .. hepy always yeah .. :)


bile ckp pasal kawen tunang ape sume ni kn .. aq tringat mse aq tgh dok2 sembang gn granny aq tetibe lak tbukak cite pasal ni kn .. tau x granny aq pesan ape ? " once u wnt to get married , u should already hve a house n a car " .. so that i ask her " why ? " .. then she answered me " bcoz when u get all that u dnt hve to build upon to ur husband .. n one more thing that very important , IF u divorced with ur husband u already hve ur property without ask him sustenance " .. ohmygranny .. ur absolutety right .. i'll agree 100% with u .. so i'll follow ur massege .. :)


so guys for those yg dh nk kawen , tunang , nikah tu fikir lah masak2 .. fikir smpai 1000 kali pn xpe .. ni bkn bnde maen2 .. once u btol2 dh ready then jz go on okay .. hope u guys hepy dgn pilihan hati masing2 .. tp zaman skrg ad ke yg ikot pilihan org tua ek ? hahah .. persoalan yg xd jwpn smpai ke sudah .. xkesah lah .. as long as hepy ryte .. kalo ad jodoh x ke mane pon .. bak kate si Epy gn Bulan       " JODOH DI TGN TUHAN " .. hahah .. kn dh jd cm tajuk lgu tu .. smpai kn aq sndri tukar lgu dlm blog aq ni .. jodoh di tgn tuhan (Raffi Ahmad ft. Bella) .. blablabla~ hahah ..


k bai !
By : Deesya Javier's

Monday, 10 October 2011

6 days to go :'(

assalamualaikum ..


okay guys .. how r u ? msty lah sihat walafiat kn ? haha .. memandangkan skrg ni aq ad mse terluang aq pon gatal nk update entry .. #ceh ayt aq xd lg skema ke kn .. hahah .. kaw kesah ? peduli hape aq kn .. eh eh apasal biadab sgt kaw ni deesya ? oh okay .. maaf kawankawan .. terlebeh sudah ni .. harap di ampun ~ :) gile lah dh smggu lbeh aq moody mcm ntah pehape hri ni tetibe pulak bole hepy kn ? ofc lah bole .. tekanan pulak aq bile nk fikir kn probs 24 hours ryte ? so watlek suda .. 


okay done dgn intro yg xd kne mengene gn entry hari ni okay ..


okay title entry aq mcm nk bajet buat cite sedeh korea pulak lah kn .. hahha .. bkn ape .. nk cite lah kn .. yg sbenanye 6 days to go tu act aq dh nk final exam lah .. start from 17,18,19,20 & 24th oct 2011 aq dh start paper .. walllawehhh ! seram ni ! sumpah aq cuak tahap babun .. final exam weyh !!! igt deesya 80% carry mark kaw nk kne target tu ! knp lah byk sgt ? hoho .. :( sedeh ni mcm x dpt nk target jak sem ni .. 


btw lah kn .. td aq dpt good news tw .. nk tau x ? xnk tau sudah lah ! kesah lak aq kn .. hahaha .. okay pg td msok jak klas lect aq pggil aq gn mbe aq laki sorg ni .. then jmpe lah die .. lect pon ad lah bg 1 surat yg berikat gn tali .. ala yg mcm bru dpt sijil konvo tu kn .. tp kcik jak la .. okay aq pon tyme tu nervous+takot+cuak+hepy+excited dgn muke innocent bukak lah kertas tu .. tau x aq dpt anugerah lah ! hohohohoho ! hepy gile aq ... tau x anugerah ape ? BEST STUDENT AWARD 2011 .. ha kaw hado ke kn ? tau x ni kali ke-2 aq dpt award ni tw .. 


so hopefully final ni aq dpt buat yg terbaek+terhebat .. sbb aq nk anugerah dekan utk kali ke-3 .. korg pon doa2 kn lah biya aq sng jwb exm nty ..  n i really2 hope nobody make me stress okay .. cukop lah stress seminggu hari tu .. lps tu dh bole cuti sem .. then maw balik !! ohyeahhhh ! x saba nk balik ! :) ape2 pon exm 1st okay deesya .. haha .. wish me luck peeps ! may allah bless u all .. amin ~ :)


p/s : abiey ! imissyoubadly lah abiey ! where u hve been ha ? no calling no texting ? ni nk mrh ni .. hahaha .. its okay .. maybe xd kdit kn ? or bz ryte .. nvm .. aciey fhm okay .. tp jgn lah bz lame2 aciey dh rndu tahap dewa kt abiey ni !!! iloveyoufuckingdamdamnmuch abiey bushukkkkkk ! :)
By : Deesya Javier's

Saturday, 8 October 2011

depan org mmg aq bole senyum .. tapi dlm hati ??

assalamualaikum ..


happy saturday peeps ! hve a nice weekend .. okay hari ni aq xnk wt intro pepanjang sbb not in mood ryte now ! knp xd mood ? here we start .. oryte .. seriously idk y mggu ni sgt2 lah menyakit kn hati .. buat tu slh .. buat ni kne mrh .. nk2 pulak aq ni jenis cengeng .. so meleleh lah kalo kne mrh kn ..


1st thing yg aq kne mrh mggu ni sbb HTC Sense aq rosak masok air tyme hujan .. so comfirm2 dpt maki hamun daddy kesayangan aq .. okay xpe .. aq dngr je lah maki hamun tu kn .. okay slh aq sbb xperasan hp kne ujn kn .. tp lps tu mkn hati lah kn .. merajok mungkin ..  xkesah lah ofc lah kne mrh kn kalo org dh bg then x reti nk jge elok2 kn .. pdan muke aq ..   -.-


2nd thing .. bkn aq kne mrh tp aq yg mrh some1 yg btol2 annoying .. okay dh lme aq x pnh mrh org cm ne aq mrh org tu .. kesabaran aq pon ad limit .. tmbh2 pulak gn mood yg x bp nk okay mggu ni .. mmg sume org kne saket kn ati aq ke ? korg dpt ape buat aq cm tu ? nvm .. as long as u hepy okay ! jgn sesekali buat aq mrh sbb aq ni pedendam .. so jgn mrh aq kalo lps ni aq buat yg bkn2 kt kaw okay ?


3rd thing .. ni yg pling aq saket hati .. lappy aq kne virus ! wattafakkkkk lah kn ! lappy aq bru je elok lps repair hari tu sbb virus jugak .. aq mmg suke org bg link yg ad virus kn .. byk pulak duet bapak aq nk hntr repair lappy ni smggu skali .. dh pulak tu di slh kn lappy aq xd anti-virus .. k fine .. slh lappy aq ! lps ni mmg aq xnk follow blog sesape dh .. lntk korg lah nk ckp aq ape pon kn .. sbb virus tu lah aq kne maki hamun lg sekali gn daddy aq tahu ! smpai kn ddy aq kate " sya cmpk je lah lappy tu dlm tong sampah ! " .. sentap aq weyh ! seriously aq mmg rse nk menjerit nk menanges smpai kering air mate ni tahu ! saket ati+mrh+sedeh .. :'(


that mean for sure lappy aq xkn elok smpai ke sudah .. so aq kne carik duet nk g btol kn balik lappy aq tu .. tahniah la kt sapesape yg dh berjaye rosak kn lappy aq okay ! may god bless u .. aq x tuduh sapesape pon so jgn ad yg nk terase sgt lah .. kalo x slh knp nk terase kn ? so pndai lah fkir .. msing2 dh besar pnjg kn ? ad otak fikir lah sndri ..


k bai !
By : Deesya Javier's

Thursday, 6 October 2011

buat baik kne pijak kepale .. annoying tahu ? grr !

assalamualaikum ...


hye peeps .. okay 1st of all .. sory la sbb update status time maghrib2 cenggini .. bkn nye ape .. now aq tgh saket aty dh x bole nk simpan2 lg .. so sbb aq xd kwn nk bercerite n luah kn ape yg aq rse .. dgn blog je lah aq bole luah kn .. so up to u all lah nk bce ke tidak .. xd pksaan pon .. 


aq jz bg tau ape yg aq rse je .. so hope xd sape yg terase ape yg aq nk update hari ni .. bkn nk mrh/mengate/ngumpat sape2 tp aq jz nk bg tau ketidakpuasan hati aq kt certain people yg "maybe" xd perasaan .. okay mggu ni mmg mggu yg paling paling paling menyakitkan hati aq .. 


let say lah kalo korg dpt assignment or keje yg kne buat dlm group .. sng cite grouping homework lah .. adil ke kalo korg sepatotnye kne buat 4 org tp 3 org je yg siap kn kje tu .. yg sorg lg tu pulak dok heboh lah ckp yg die dh siapkn kje yg ptot die buat sedangkan die x buat ape2 pon ? yg 3 org ni lg matimati lah igt betol die dh siap kn kje tu .. tp bile smpai hari kne submit kje tu bole x tetibe die ckp bnde yg die dh save kt pendrive tu xbole bukak lah ape bagai ?


okay naseb punye lah baek yg 3 org lg tu bole fikir smpai jaoh ke depan yg kot2 sorg tu xkn siapkn kje tu so 3 org tu pon tolong lah buat kn back up kje tu .. bile die kate pendrive die tu kne virus lah rosak lah ape bagai so dgn rela hati yg 3 org ni sebulat suare kate print je back up yg dh siap tu .. bayang kn lah yg 3 org ni sanggop spend tyme smpai mlm sbb nk siap kn kje tu tp yg sorg tu bile di ajak spend tyme sibok lah x bole keluar lah kate nye ..


kalo 3 org tu sanggop korban kn mase study , mkn , enjoy gn kwn2 , spend tyme gn fmily sume .. kdang2 mlm sblom tido je lah bole nmpk muke sume fmily .. tp knp yg sorg tu x bole ? what the probs ? tlg jgn jual ikan sgt .. yg 3 org tu punye lah baik hati list jugak nme yg sorg tu dlm group list .. nseb baek lah KAWAN .. kalo x mmg dh bole remove name yg sorg tu sbb mmg xd pape function pon .. 


sbb duet pon yg sorg ni pon nk berkire .. ape lah salah kn kalo tlg byr kn dlu .. RM9 je pon .. then lpas tu kn bole mintak kt yg lg 3 org ni .. sbb duet tu jugak lah aq jd kurang ajar dgn yg sorg ni .. xnk bayar ckp je lah xnk bayar .. kn senang .. xd lah yg 3 org tercongok cm tiang lampu kt highway LEKAS tu .. then nk ckp aq kurang ajar .. meyh cni aq nk bg tau .. aq xkn kurang ajar kalo xd org yg buat perangai okay .. okay aq tau yg sorg ni tua dr aq .. kire pangkat kakak la .. bkn mksod aq pon kne hormat kaw kalo kaw buat perangai kn ?


so respect to gain respect .. jgn tnye lpas ni knp kami 3 org ni dh x hormat dgn yg sorg ni .. bile buat baik kaw pijak kpale kitorg kn .. so skrg meyh biya kitorg pulak yg buat taik gn kaw .. lantak kaw lah kalo nk kutuk ke ckp blakang pasal kitorg .. sbb kaw tu lg terok dr kitorg .. serupe mcm org tua tp otak mcm budak skolah rendah tahu ? 


so bile ad kje or somethin' yg korg kne buat dlm grouping , makesure tanggungjawab n kerjasama tu ad .. carik org yg betol2  bole buat kje .. jgn carik org yg suke ambik kesempatan yg mcm sorg tu tw .. so agk2 lah kn kalo kaw terbace entry aq ni .. aq harap lah sgt yg kaw tu bole berubah okay ? jgn nk ambik kesempatan dlm kesempitan .. what goes around comes around .. skrg kaw bole senyum smpai telinge .. tp tgok lah nty bole x kaw nk success mcm mane org laen success .. mmg kecewa x berkesudahan .. xd niat nk mengutuk/mengate .. cume luahan ketidakpuasanhati aq je .. 


k bai !
By : Deesya Javier's

Tuesday, 4 October 2011

saket !!

Assalamualaikum ..


hey peeps ! mmg syiokkk ptg2 cenggini tmbh2 plak tgh hujan kn .. sejuk kaw ! nk2 pulak lpas mndi kn .. mmg terbaek lah .. mate ni asyik nk tgok bantal busuk je lah .. hahah .. oke act tgh pnas hati pon ad .. mne x nye bengang pulak aq bile klas cncel kn .. dh nk final exam pon sempat lg nk cncel kn klas .. mmg failed lah aq ! huh ! its oke lah .. i'll do the best ! jyeahhhh ! haha .. since skrg x bp nk bz aq pon menggatal nk menaip lah .. hahah .. well .. hobi kn .. nk wt cemano kn ? heeee ..


nk cite siket pasal smlm .. #siket je x byk pon .. hahah .. okay smlm aq ad praktikal exam .. alhamdulillah .. sume yg kitorg 1 group plan kitorg dpt buat dgn okay .. #bg kitorg lah .. hahah .. lect pon kate okay je .. tp x tau lah mrkh yg lect bg tu bp kn .. so hrap2 dpt tinggi lah .. even x dpt fullmark dpt pass pon kire alhamdulillah .. so harap2 final nty xd lah ssh cemane yg lect hari2 ckp tu .. i'll try my best ! hahaha .. okay done !


here we go ! nk gelak byk pon x bole gak .. as u read my title .. " saket " ? stand for what ryte ? haha .. act lah kn .. skrg ni aq tgh sket kpale oke .. mane x nye .. smlm je aq dh bersengkang mate semate2 sbb nk siap kn esaimen yg melambak2 .. gile lah .. ni pon tgh edit ape2 yg ptot .. di sebab kan bosan yg terlampau sbb asyk hadap esaimen aq pon update lah entry skjps kn .. pon bole .. haha .. tu cite psal headache .. mcm lah trok sgt kn .. pd hal biase2 je pon .. haha .. gempak je lbeh aq ni .. 


" saket " yg agk buat aq pressure satu ni .. mmg terbaek lah ! gusi bengkak meyh ! gile lah .. act mmg aq dh lme rse saket .. tp aq xd pulak smpai trfkir yg gusi aq ni nk bengkak kn .. seriously saket gile2 smpai aq rse cm nk nangis pon ad .. wktu aq trase saket bodoh nye aq g minom air sejuk .. mmg saket lah kn .. so aq x bole tahan aq ajak mbe g lepak kt kdai semate2 nk minom air pnas .. lpas tu bru lah lega ckit .. so bengkak pon xd lah trok cm mule2 rse saket tu ..


korg x rase ke yg aq ni mcm ape je kn update entry semate2 nk bg tau yg aq sket kpale gn saket gusi ? hahaha .. bak kate mbe aq bile kesengalan melande diri ape pon bole jd okay ! hahah .. mmg tervaek ! suke ati aq lah kn nk update psal ape pon .. belog aq bkn kaw yg punye .. kaw xnk bce pon ad aq kesah ? hahha ..  #kidding -.- okay peeps ! i gtg now .. byk lg keje yg aq nk kne buat n settle kn .. so see ya ! hve a nice day !


k bai !
By : Deesya Javier's

Sunday, 2 October 2011

busy yang terlampau

assalamualaikum ...

hepy sunday peeps ! woahhhhh ! it seems like i dh lame pulak x update entry kn .. hahah .. kesian cik belog aq ni .. dh berhabuk kot kn .. kasihan ! heeee ☺well .. sory lah babes/dudes .. dlm mse sbln ni mmg aq bz lah .. well keje lah kate kn .. hahaha .. kabot aq kn nk keje .. nk tau kje ape ? xpyh tau la .. xpenting pon korg nk tau .. yg dh tau tu diam2 suda lah okay ! so yg dh shout kt shout box tu sorry lah late rep ye .. ☺

okay .. so smlm mmg 1 hari xdpt onl .. jgn kate kn onl .. nk tgok hp pon x bole .. abes sume org yg calling/texting aq maki2 aq ape sume .. yela call x angkat text x blas .. sape x bengang kn ? hahaha ☺ .. chill r geng .. aq bz kot .. mcm lah kaw x pnah wt cm tu kn ? haha .. bkn nk ungkit .. jz nk suroh kaw blaja bsaba je .. hihii .. ☺bile dh bz mmg nk wt ape pon cm x sempat je kire mcm x cukop mase lah .. aiyoyo .. sava (saba) je lah aq kn .. really sorry k geng .. bkn sengaje xnk pick up call or rep text korg ..

so since hari ni aq agk x bp nk bz sgt aq pon update lah entry .. msty reader yg slalu bukak blog aq bosan kn sbb xd new story ryte ? hahah .. knp aq ni perah santan sgt .. ad ke org yg nk bce belog aq ? hahaha .. nvm lah .. even xd org nk bce or tgok n what so ever tu aq x kesah pon .. aq nk jugak update entry baru .. hahaha .. ☺

okay lah .. bju pon dh siap basoh mesin yg basoh act ... haaha ☺ so now onmyway nk g jenjalan .. ke mane arah tujuan pon x tau lg .. mane yg benti so ctu lah tujuan nye .. haha .. n to mmbe2 yg knal aq dh bole lah tgok pic bru aq okay .. nk tgok kt mane ? tgok lah kt mane kaw suke ! hahaha .. btw jgn nk suke sgt lah aq ni kn .. esok ad praktikal exam oh ! oemjayyyy !! hope tomorrow i can do my best .. jyeahhhh ! ☺ wish me luck peeps !! may ALLAH bless u all .. aminnn ~

k bai !

p/s : sblm aq lupe .. thnx kt sume new follower .. nty aq follow korg balik okay .. but not now .. in case now internet slow cm kure2 sbb hujan so mmg x dpt nk follow lah .. but dont worry be happy .. have a nice day peeps !! ☺☺
By : Deesya Javier's