Wednesday, 26 October 2011

1st experience

assalamualaikum ..


hey peeps .. mcm dh lame je x update entry  ni .. its okay lah .. lg pon mcm2 bnde jd dlm few days ni .. mmg jiwe pon x stabil la .. hari ahad dpt bad news .. hri isnin exam last paper .. jwb pon ntah pehape je sbb tkjot kn dpt bad news tu .. pasrah je lah dgn result nty .. that mean break sem pon dh start .. break sem pon xd lah lame sgt .. sbln stgh cm tu je .. tgh bulan 12 start sem balik ..


so since dh abes paper mcm biase msty ad plan utk 1 kelas kn .. so dorg ckp nk buat mkn2 beso reramai .. then 1 kelas setuju .. mkn kt mane ? mkn kt restaurant pastamania , pavilion .. konon nk jd org italy kate nye .. pon bole .. so jnji hari selase kul 6 dh ad kt ctu .. di sbb kn kul  6 tu cm lame sgt kn , punggung pon mmg x tau nk dok diam , kaki asyk suroh bjln so kul 1 dh ajak gegirl2 ni jmpe kt bukit bintang .. attenye nk p shopping kn .. well tau parents korg dh dpt gaji kn .. jelez okay !


dh tawaf ntah bp kali pon x tau la x terkire dr sg. wang ke bukit bintang ke lot 10 ke pavilion ke klcc n patah balik ikot urutan cm tu jugak .. bile dh pnat , mate dh juling , kepale dh pening , duet dh habes so cuci mate pon jd lah .. tetibe ad pulak classmate ni yg ckp nk kje tyme break sem ni .. so i suggest die kje kt kdai uncle i sbb kurang staff .. konon nye nk tolong fmily lah tu .. so that i pon terfikir y not i pon x try kn ? dgn serta merta nye i call uncle i .. well nk carik kje lbih afdal if telepon tros manager kn ? :) so uncle i kate okay bole tp jmpe die dlm kul 5 cenggitu .. i n 4 gegirl pon jmpe lah uncle kate nk kje ape sume .. 


dh isi form ape bagai tu kne interview ala-ala anak raje gitu tros uncle approve hari tu jugak yg kitorg ni dpt kje tu .. so td lah 1st day kitorg start kje .. nk tau kje ape ? kje ad lah ! haha .. xd lah kje biase2 je pon dkat pavilion .. ad 1 kdai yg jual brg2 keperluan harian (act xnk bg tau nme kdai) dkat 1st floor sblh guardian berdepan dgn kdai mkn jepun n bawah kdai yg jual brg2 jepun .. #byk pulak direction nye kn ? di sbb kn td kekurangan org yg mnjd cashier , kami pon dgn rela hati jd minah cashier td .. syiokk meyhhhh ! masyukkkk .. hahaha .. alhamdulillah xd yg short pon .. sume nye okay2 je .. sepatot nye kitorg sume kne dok hadap financial statement kt office tp hari ni xnk .. bak kate uncle "ni staff dgr ckp manager ke manager dgr ckp staff ?" haha .. di sbb kn hari ni public holiday sure lah rmai org kn n pling penting gaji triple u ! kaw mmpu ? hahah .. basic je dh rm1800++ blom cmpur allowance , attendent n off day/MC .. 


nk bg tau kt cni yg sebenarnye tu lah 1st tyme i mintak kje sndri dr org n 1st tyme jugak experience kje dgn gegirl2 tu sume .. :) at least i dh bole tanggong diri i sndiri dgn hasil titk peluh i sndri .. btw thnx kt uncle yg dh amek kitorg jd staff uncle .. so if ad sape2 (kalo ad lah) yg nk jmpe tu boleh lah dtg ctu .. haha .. so since dh kje ni ofc lah bz kn .. mlm je lah ad mse .. tu pon balik mlm dh ngntok .. lps ni mmg jarang lah nk onl n update new stories .. n kalo sape2 yg text i tu sorry sbb i x reply sbb hp xd kredit n bil blom byr .. hahah .. lg pon skrg dh mls nk ber-bbm bagai tu sume kn .. lntak lah nk kate sombong ke ape ke kn .. so skrg pon dh 11 lbeh better i get my sleep now cz bsok kne keje lg .. :)


k bai !
By : Deesya Javier's

4 comments:

Ivo Serentha and Friends said...

My compliments for your blog and pictures included,I invite you in my photoblog "photosphera".

CLICK PHOTOSPHERA

Greetings from Italy

Marlow

♂ Belog Si Budak HIJAU ! ™ ♀ said...

hunn , best nya koe keja da . waahh ! gaji pon bole tahan r . hehe . tc yourself !

DeeSya 'Javier said...

ala tu pon uncle aq yg tolong la :) btw thnx okay.. :)

♂ Belog Si Budak HIJAU ! ™ ♀ said...

oke lh tuh . nasib ada uncle koe kn . hee .

Post a Comment

Hyehye . Deesya Javier's Here !

nak komen ?? bole je ..

banyak2 pon takpe :)