Sunday, 23 October 2011

al-fatihah :'( R.I.P kawan ..

assalamualaikum ..


okay hari ni seriously sedih gile2 .. so mmg xd mood nk wt intro pepanjang .. okay pg td bru dpt call yg one of my classmate at brunei accident .. 2 orang okay .. accident kereta (kene langgar) .. yg drive tu Ezmeer Isqhandar (along) n sorg lg Syafiq Daniell .. so pg tu dpt call dr buddies Raudhah Imany (odah) yg dorg accident pg td tyme otw nk g klas sbb nk amek exam .. tyme tu hati mmg dh gelisah abes air mate automatik keluar bkn maen byk lg .. 


then dlm kul 2 lbeh cm tu dpt lg call yg condition dorg x stabil so kne buat operation .. 2 orang skali kne operate sbb pendarahan .. tyme tu mmg x bole nk ckp ape .. sbb risau yg teramat sgt .. so doa kn je lah yg dorg selamat operation tu .. nk balik pon xbole sbb ad masalah yg blom settle lg kalo ikot kn hati mmg nk balik .. tp mmg x bole .. mmg hp asyk bdering je dpt call dr classmate brunei .. hati ni pon mmg menggelisah .. after 5 hours operation (around 7.55pm) pon selesai then odah call lg bg tau yg one of them je yg selamat dlm operation tu .. tyme tu mmg tros diam x terkate ape2 .. 


mmg tkjot bile tau along meninggal sbb pendarahan yg trok kt kepale n dua2 kaki die patah .. ya Allah .. mmg x bole nk trime yg die dh xd .. last text yg i send kt die pg td "Good luck dude for ur last paper today .." then tetibe die call .. tkjot jugak lah .. die kate "thnx for the wish .. n good luck to u 4 last paper tomorrow .. stdy btol2 .. buat elok2 .. maaf kn i if i ad buat slh kt u ke saket kn ati u selame ni .. if pnjg umo kite jmpe lg okay bile u balik cni .. i nk u blnje i mkn ice-cream lg mcm slalu bile kite balik klas " .. tyme tu i pon fikir ape yg die merepek ni .. then i pon ckp lah okay .. x terlintas langsong tu sume last conversation kitorg .. 


along .. u tau x .. i x pnah pon fikir yg pg td tu last conversation kite .. u kwn yg pling baik yg i pnah jmpe .. u slalu lyn i cm i ni gf u .. ape yg i nk sume u ikot kn .. tp i takot bile u mrh .. sbb muke u garang sgt .. kdang2 u ni mulot lazer gile smpai buat org tersentap gn u .. tp u lah yg selalu buat i gelak bile i tgh sedeh , bad mood .. u lah yg ajar i jd kuntilanak dlm klas .. kalo x senyap je lah i dlm kelas tu .. if i x fhm ape yg lect ajar , u lah yg ajar smpai i fhm kekadang smpai i mrh2 u .. kesian u .. if i mlas buat assignment u lah yg selalu push i suroh siap kn cpt .. if pg2 msty u suroh i kjot kn u kn .. then nty u blnje i break1st mc d .. if u lapa , u ajak i teman kn u mkn even ujn lebat .. smpai kn org igt i ni gf u .. lpas ni msty i rndu nk dgr u pggil i mulut itik , demok , kne mrh dgn u , mkn dgn u , kjot u pg2 , bahan u , buat u gelak smpai nk trkeluar usus2 perot .. i mintak maaf sbb x dpt nk tunai kn hajat u yg terakhir .. u ckp nk ice-cream kn ? but i ad jnji gn u kn yg i msty balik jugak ? even i x dpt nk tgok u kt hosp, xdpt nk tgok u buat kali terakhir , ikot tgok u di kebumikan , i jnji balik nty i tros g ziarah u okay ?


u igt x pic ni i yg snap sblom i nk grak g airport? u kate u nk bawak balik bebear tu sbb nty rndu kt i ..  btw bebear tu pon u yg bg kt i kn tyme burfday i .. but tu sume tggal kenangan je .. at least ad jugak kenangan yg u tggal kn kt i kn ? i really appreciate ape yg u pnah buat kt i selame ni .. honestly u mmg sgt2 baik .. iloveyou EZMEER ISQHANDAR .. Rest In Peace Dude :'(
Al-Fatihah

By : Deesya Javier's

2 comments:

❤ Bambam fiQah aLzikry❤ said...

saba hunn . doakan supaya dia ditmpatkn dgn org2 y briman .

DeeSya 'Javier said...

tq syg .. amin hope it lah ..

Post a Comment

Hyehye . Deesya Javier's Here !

nak komen ?? bole je ..

banyak2 pon takpe :)