Saturday, 31 March 2012

憧れ

When I miss u, I re-read our old conversations and smile like an idiot..
If I text u, it means I miss u. If I don't text u, it just means I'm waiting for u to miss me..
I miss u, but I'm trying not to care. I love u, but I'm trying not to show. I want u, but what can I do when u are not even mine?
I miss u so much. Hope wherever u are, you're happy..

Take Note : I miss you doesn't always mean I want you back, sometimes it only means you crossed my mind and I hope you're doing fine..

Sincere,
I'm the one who missing you.





By : Deesya Javier's

Friday, 16 March 2012

Muhasabah Diri

Assalamualaikum..
nak cakap...tapi x perlu cakap...
cukuplah Allah sahaja yang mengetahui....
cukuplah Allah bagiku....
cinta,rindu,suka,duka,benci,sedih,tawa,riang,baik dan buruk...
letak kan Allah dihadapan....
pasti tenang menyapa kemudian...
sakit yang aku rasa biar jadi penawar dosa-dosa kecil aku..
teringat semua yang Kau beri untuk aku
ampuni khilaf dan salah selama ini..
Ya Allah..kuatkan aku..
lindungi aku dari putus asa atas segala ujian-Mu..
jika aku harus mati,pertemukan aku dengan-Mu..

Sincere.
-Anonymous-

By : Deesya Javier's

Friday, 9 March 2012

who are you to judge people??

Assalamualaikum..

kadang-kadang tak faham dgn cara pemikiran segelintir umat manusia..suka assume macam-macam..tapi tak apa..itu norma dlm kehidupan saban hari..semua org ada prinsip diri..okay REPEAT semua orang *TakeNote..as a human being,im a normal person nor an unextraordinary people..for me what u give u get back..so mana ada org dlm dunia yg tak buat salah..kalau dh namanya manusia mmg tak lari dr buat salah..but then,manusia ni mmg suka assume macam-macam..as what who i am,i'm okay with all that..condemn as much as u can..cuz i believe once u get tired u'll shut ur mouth..whatever i do nor i did,i've my own reasons..i ada sebab knp tak nak cerita dgn org..siapa yg betul-betul knl je tahu apa yg i buat and knp i buat mcm tu..the awkward moment bila i di perbodohkan and terasa bodoh bila tak tahu diri diperbodohkan..tu lah namanya dugaan..ape pun dugaan yg dtg tu adalah dr kesilapan yg pernah kita buat dulu..so i'll sincere accept that..i got the lesson from my mistakes..and what i give i get back..learn to be more better then before..i've learned..

TakeNote:word of mouth can make u suffer..so behave ur word..
*As I live in the world not to entertain everyone..
Sincere, 
 the one who got the lessons.

By : Deesya Javier's

Monday, 5 March 2012

comel~ :)


Assalamualaikum..

whats up guys? okay xd apa yg menarik nk dicerita kan actually..just nk bg tahu apa yang jadi ptg td..gambar yang kat atas tu bukan pakwe atay boipreng siapa2..cuma tu anak kepada abang tuan tanah..nama dia panjang sgt just nak singkat kan kami panggil fitri..ptg td tiba2 dia tanya :

fitri : auntie..jum teman fit g beli hadiah..boleh x?
me : hadiah?utk sape pulak ni?hari lain xboleh ke?auntie buzy lah..
fitri : aiseymennnnnnn (nada panjang)..xkn auntie lupa? kan minggu ni uncle aril nk kahwin?
me : are you sure this week? (thinking and blur) -.-''
fitri : acuuuuuu..hari ni kan dh 5 hb...uncle kahwin 11 hb..acu ni nyanyuk ke?ke stress sgt smpai dh hilang ingatan? (budak ni dh boleh buat gaduh..ayat makan dlm tu...)
me : lah yeke? hari ni dh 5hb men! okay jom pergi skrg! acu pn x beli apa2 lg.. HAHAHA..
fitri : tp kn acuuuuuuuuu.. (muncung dia mcm itik time tu)
me : dh knp pulak ni?
fitri : bajet fit x banyak pun..acu tlg support okay?
me : yeahhh..i know that boy..ur only 15 okay then when u got ur money right? (dlm kepala dh fkir "kopak lah aku!!)
fitri : okay..thanks acu! sayang acu!nti claim lah balik kat daddy okay.. (tersengih2)
me : dan2 tulah nak sayang bagai kan..bertuah punya nephew!! :D

lpas bual panjang lebar dgn fitri..bawak lah dia pergi kedai coklat sbb dia kata nk hadiahkan coklat..tak nak pulak mahal dia punya coklat tu kan?duit beta juga yang habis..tak apa lah..sekali sekala berhabis duit kat family pun tak ke mana..anyway masa nak beli coklat tu pn,si fitri tu seboleh2 nk cari coklat yg pling besar sbb dia tahu ada sponsor kan..hahah..bertuah punya budak!apa2 pn thanks kat Fitri Alaxender Adryan Shah sbb teman acu beli baju,present and macam2 lg ptg td even apa yg acu beli fit pn nak kn? hehehe.. love familia always!!! God bless~
By : Deesya Javier's

Saturday, 3 March 2012

everything goes smoothly..happy for you big brotha! ♥

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua warga blogger..

nerd sikit hari ni..hee..okay so february gone now welcome march even dh 3rd March..please be nice to me okay cz this month is hard and heavy to me..i've to struggle for everything and for sure final exam..wish me luck bloggerian..God bless~ actually dh xd apa2 yg menarik dan yg kdang2 agak annoying nk di cerita kan kt blog ni..it seems dh xd apa2 yg menarik pasal life or everything..cukup!xfunction pn cerita kt public better simpan dlm hati biar xd siapa pn tahu kn..okay the real thing is nk ckp Selamat Pengantin Baru to my beloved brotha!yeayyyy!selamat ijab kabul dgn sekali lafaz..alhamdulillah~ but..sorry sbb xdpt tgk bang chik nikah hari jumaat tu..on that time i got few of important things to setttled down :'( but then pg sblm tu sempat jugak wish,salam,peluk and cium bang chik sblm jd husband org kan..im happy for you..wish you all the best and hope ur marriage will last forever and hereafter..and yg terpaling penting nak anak buah lagi..kalau boleh nk girl sbb dlm family mmg ketandusan bunga kan..heee..act x kisah pn boy/girl jnji bilangan ahli keluarga makin bertambah baru lah meriah..insyaAllah..so settled pasal nikah jumaat lps..sebab hormat decision pihak perempuan,reception getting on 10th & 11th March 2012..untuk hormat pengantin baru,maka dgn itu tiada gambar yang akan di muat naikkan di mana2 social networks..so sorry bloggerian yg nk tgk tu tp x dpt tgk..akan cuba di muat naikkan jugak insyaAllah..i'll try..sekian~

Just because i miss someone, doesn't mean i need him back in my life. "Missing" is just a part of "Moving".. Keep going DeeSya! Move on! Please~ Less tears..
By : Deesya Javier's