Tuesday, 31 January 2012

break-sem planning :)

Assalamualaikum..

khamis ad 2 paper boleh x g menelaah bce novel? haha ~
xd motif pon -.-'

okay..xnk cite byk..dh buat decision..break sem start bln 4 nty *cuti yg sgt lame..3bln okay..dh fkir nk buat ape..1st nk keje balik kt pavi..yeahhhhh..buat duit buat duit! xpon yg 2nd nk dok uma rilex,goyang kaki n for sure bina badan..3 bln tu..muahahah.. 3rd nk balik kmpg.. tp yg ni mcm mustahil je tp teringin pulak.. muehehheh.. 4th rse mcm nk g holiday..yg ni bajet mcm byk duet pulak kn.. tp insyAllah..tgok lah.. xtau lg mne 1 nk buat break sem nty.. ada suke ada hati so suke hati lah! hoyeahhh..

#nk meng-happy kn diri je sbenarnye :') be strong lah !
By : Deesya Javier's

Sunday, 29 January 2012

♥ forever after ♥



never planned that one day i'd losing u..
in another life,i'd be ur girl,i'd make u stay SUPER HERO..

sincerely ♥ ,
♥Deesya 'Javier♥

By : Deesya Javier's

Wednesday, 18 January 2012

No Title Description

Assalamualaikum..

hola kwn2 bloggers! yaw2 lame sudah bha aq ndak update stories .. haha .. #sabahan kejap! :) hihi .. sory lah kwn2 .. sy tersangat amat lah buzy nye pn .. haha .. eh korang2 ! ape cite ha? dh kawen? dh tunang? dpt boyfie/girlfie baru? eh watever it is hope yalls happy 2 selalu okay? anyway jgn hepy2 sgt .. dlm hepy msty ad sdeh ryte? i nk ucap takziah to my lovely bff (Raudhah Imany) n her family .. sory lmbt tahu hal ni .. act on that day incident i've sumthin' important to do n mlm bru i dpt tau.. n ofc i pn sdeh bile bce blog irfan #di pagi ahad yg indah nie,memberikn 1 kejutan...1 musibah kebakaran yang telah berlaku 2 adk beradik telah meninggal dunia akibat rentung dalam kebakaran tersebut. marilah kita bersama-sama sedekahkan Al-fatihah.. semoga roh mereka di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman...amin# seriusly i menanges mse bce blog irfan tu.. n mlm tu jugak i tpon u,u diam xckp2 ape2 lngsong.. i tau u menangis time tu.. xpe i fhm prasaan u cemane.. u kne kutip tulang2 arwah satu per satu.. i nk u saba okay.. everything happen for reasons.. u doa byk2 utk arwah.. jgn menangis lg.. redha dgn ape yg dh Allah tentukan.. iloveyoutillmylastbreathbabygirl .. be strong.. n yalls bloggers mintak tlg sedekah kn Al-Fatihah utk arwah .. may Allah bless yalls~ AMIN.. *mate berkace2 tahan sedeh :')

oryte.. tenang kn keadaan.. rilex tarik nafas dlam2.. okay dh.. act i xtau nk wt title ape hri ni pnye post.. so mcm kt atas tu lah ceghite nye kn.. dgn gne kuase veto yg ad, ske hati i lah nk buat title ape pn kn? hahah.. back to real story.. act i mmg bz gile lah taon 2012 ni.. dh lah sem ni short-sem.. byk cuti pulak tu.. TAPI pling suke byk sgt hw,assgnmnt,report n project.. bile skali fkir xnk bt pn ad.. tp tu sume carry mark nk pass exm n for sure lah utk dekan.. nk xnk kne jgak buat.. gagah kn diri jugak lah.. even penyakit M dh tahap kritikal.. x kesah lah kn.. yg pling xtahan lect yg i ling takot kt fakulti tu,lect tu lah yg slalu aim i dlm klas.. everything tasks she give on my responsibility.. oh god! terketar2 kaki ni bile tgok muke singe lect tu.. hahha.. tu cite pasal jdual bile dh strt kuliah ni.. ckp psal jdual ni kn,masyaAllah sgt2 lah xske dgn jdual sem ni.. bile dh pg,subuh lah sgt.. bile tghri,panas terok mcm mmbkar kulit.. bile ptg,time org blik khje pulak tu.. mmg jammed lah blik.. mak haihhh.. naseb badan~

sbg pnutup ceghite entry kali ni.. nk bg tau yalls yg after CNY i got my mid-term examination.. x cye pulak bru start kuliah dh kne exam? terime je lah kn.. yg pnting stdy smart.. so that mmg xd mse lah nk onl bagai.. ni pn dh jarang onl ape lg lah time2 genting nk ujong2 sem ni .. okay perubahan positif utk taon ni sbb jarang onl .. hahha.. hope boleh dpt dekan lg sem ni.. tp cm xd harapan pn ad sbb ape yg blaja almost 1 mnth ni mcm xmsok ape2 dlm kpale lngsong.. boleh x? haha.. ape2 pn pray the best for me.. wish me luck.. God bless~

p/s:mcm2 bnde jd awal2 tahun ni xkire lah yg baik/buruk.. lpas 1 mslh,1 mslh dtg lg.. slalu pesan kt diri sndri setiap bnde buruk yg jd kt kite msty ad byk bnde baik akn terjadi.. so DeeSya sabar.. peduli kn ape org nk kate.. whatever i do it jz only between me,my fmily n Allah knows..


sincerely writing,
DeeSya 'Javier


By : Deesya Javier's

Saturday, 7 January 2012

isi tersirat dalam tersurat

Assalamualaikum ..
(nak jadi budak nerd kejap hari ni #bahasa paku)

kadang-kadang kita kena pikir dalam-dalam apa yang orang cakap kat kita. tak semestinya apa yang dia cakap tu adalah perkara yang benar-benar dia maksudkan. ada isi tersirat. kebanyakan perempuan macam ni la. contohnya bila dia cakap 'saya okay'. tapi sebenarnya tak okay. tapi bergantung kepada situasi dan keadaan jugak lah. ada lagi. banyak lagi. macam kat bawah ni :

bila dia cakap 'tak apa, awak pergilah'. tapi maksud sebenar ialah 'tolong lah faham yang saya taknak awak pergi'.

bila dia cakap 'saya tak kisah lah', sebenarnya, 'saya memang kisah'

bila dia cakap 'ambillah', sebenarnya 'janganlah ambil'.

tapi bukan semua ayat ni ada yang tersirat. seperti yang dicakapkan tadi, bergantung kepada situasi dan keadaan. dan bila dah ada maksud-maksud tersirat ni, kita kenalah pandai-pandai kawal situasi ni. contohnya bila dia cakap 'tak apa, awak pergilah', jadi janganlah betul-betul pergi. mau mengamuk si perempuan tu. kalau berani, buat lah betul-betul. haha. jadi cakaplah kat dia, 'tak, saya takkan pergi. saya ikut cakap awak okay'. sejuk sikit hati dengar macam tu.


dan kalau dia kata 'saya okay', jangan lah bodoh bebal lurus sangat pergi jawab 'oklah kalau macamtu'. sakit hati jugak lah kita sebagai perempuan dengar macam tu. haha. instead, cakap lah 'saya tau awak tak okay', dan lepas tu, pujuk lah dia dengan kata-kata yang manis dan menyejukkan hati atau berilah hadiah atau apa-apa yang boleh gembirakan hatinya. barulah romantik! hehe.

jadi folks, berwaspadalah ya bila melayan hati seorang perempuan yang banyak meluahkan kata-kata tersirat ni. bukan perempuan je macam ni. malah lelaki. jadi pandai-pandai lah handle situasi macam ni ya.

semua di jiwa dan hati, terungkap di sini,
DeeSya 'Javier

By : Deesya Javier's

Thursday, 5 January 2012

tak faham :'(


memang aku tahu kau sayangkan apa yang aku beri pada kau.
(entah ye ke tidak aku pon tak tahu)
bukan diri aku yang kau pentingkan.
tak tahulah siapa yang kau maksudkan.
tak tahulah keikhlasan kau tahap mana. 

luahan hati,
DeeSya 'Javier

By : Deesya Javier's

Sunday, 1 January 2012

♥ welcome aboard twentytwelve !

Assalamualaikum ,,
#m00d : tgh mkn biskut 0re0+susu nyummy ! hahah

aiyarkkk ! suda lama gua x update ceghita2 h0t gitu ,, hahah ,, bytheway g00dbye twentyeleven n welc0me twentytwelve ,, So bug off and don't annoying me for the next 12month guys ,, heee ,,  0kay setelah sekian lamenye mniggal kn bel0g ni yg dh bersawang berkeladak dan yg same wktu dgn nye ,, hari ni hari 1st dlm ta0n 2012 yg jugak merupakan hari ahad 0fc gua nk update sume ceghita2 ta0n lepas i mean after 19th dec 2011 last entry utk ta0n lepas tu kn ,, msty k0rg nk tnye knp gua x update ceghita2 after 19th dec tu kn ? #ad ke 0rg nk tnye kn ? 0kay deesya perah santan lbeh ! -,-`

meh cni rmai2 dgr ape yg deesya nk bg tau ni ,, act bkn sengaje 0kay gua xnk update ceghita2 ape bagai tu ,, gua xbuat tu sume sbb 1st lappy gua pecah then ceman0 nk buat jadah tu sume kn ? 2nd gua xdak mase ! ha kn bz mcm menteri gua ni kn ,, s0 mmg xdak mase nk buat jadah tu sume ,, 3rd lately ni gua tersangat r malas nk menaip ,, s0 k0rg msty r tau kn cemane jd nye kal0 dh kne penyakit M tu ,, hahah ,, act the fact is penyakit M tu mmg xd ubat 0kay ! hahaha ,,

s0 ceghita b0ut new year ni kn ,, k0rg sume samb0t new year kt mane ? bukit bintang ? KLCC ? pavili0n ? dgn sape ? bf/gf ? kawan2 ? family ? 0kay thats n0t imp0rtant t0 me ,, harhar ! deesya ? f0rsure r smlm samb0t kt atas katil dgn bantal busuk n bebear2 kite ! hahaha ,, sy0k meyh ! duit p0n save tenage lg r save kn ,, ha sape yg samb0t cm deesya gimme five 0kay ! hahaha ,, act x baek kite as 0rg islam sambut new year 0kay ,, s0 fikir2 lah mane baek mane buruk ye kawan2 ,, gua sbg 0rg sesame islam jz mengingat kn k0rg je ,, its up t0 u all weither nk terime atau tidak 0kay ,,

ni deesya nk jugak r tnye k0rg sume ,, azam k0rg utk ta0n baru ni ,, sume d0k seb0k tnye azam azam azam kn ,, azam deesya ta0n ni ? 1st nk kurang kan eg0 yg tggi mcm everest ni ,, insyallah ,, 2nd nk stdy hard ,, i wanna make my fmily pr0ud 0f me ,, i wanna get DEKAN again ,, pray f0r me yaa guys ,, amin ,, 3rd h0pe relay keluarga makin stabil, rapat antara satu sama lain, sangat friendly, sporting, baik, dan happening ,, 4th nk abes kn sume azam thn lps yg bl0m settle lg ,, 5th nk cube jd yg terbaek utk sume 0rg ,, ha mcm byk r pulak azam kn ,, stakat ni tu je r yg paling penting ,, s0 h0w b0ut u all ? h0pe i get all that i want it ,, amin ,,

not to be too excited bout it.
just to give my shout outs to you guys out there,
Happy New Year.
yeah i know it's a bit cliche.
but who cares.
haha.
thank you all.
thank you.
god bless.
amin.
kenang daku dalam doa-doamu.

L0ts 0f l0ve,
DeeSya `Javier ♥

By : Deesya Javier's